Slaviša Stojanovič se je z Domžalami veselil naslova državnega prvaka v zadnjih dveh sezonah, letos pa bo s Celjem poskušal osvojiti drugo mesto. Foto: www.maribor-sport.com
Slaviša Stojanovič se je z Domžalami veselil naslova državnega prvaka v zadnjih dveh sezonah, letos pa bo s Celjem poskušal osvojiti drugo mesto. Foto: www.maribor-sport.com
Maribor - Mik CM Celje
Celjani so poraženi zapuščali Ljudski vrt. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor s Slavišo Stojanovičem za MMC

Kljub težki finančni situaciji v Mik CM Celju, ki tudi 39-letnemu Ljubljančanu vse bolj očitno načenja živce, je s svojimi varovanci dolgo dihal za ovratnik Mariborčanom. Na derbiju 33. kroga PrveLige TS je na koncu le moral priznati premoč moštvu iz Ljudskega vrta. Celjani niso razočarali in bi z vročega gostovanja lahko odnesli vsaj točko ter preložili odločitev o prvaku, a je seveda realnejši njihov boj za drugo mesto, v katerem jim v preostalih treh krogih PrveLige TS prav tako ne bo lahko.

Stojanovič je junija lani podpisal štiriletno pogodbo s celjskim klubom, veliko vprašanje pa je, ali bo tam ostal tudi po koncu prvenstva. O neurejenih razmerah na Areni Petrol niti ne želi več govoriti, saj se mu zdi vsaka beseda odveč.

Gospod Stojanovič, čestitke za še eno lepo predstavo v letošnji sezoni. Ni se izteklo po vaših željah. Je po tekmi čutiti razočaranje?
Ne. Pomembno je, da smo poskušali in dali nekako vse od sebe. Na žalost je bil danes Maribor malce srečnejši in spretnejši nasprotnik. Iskreno jim čestitam ob zmagi in naslovu. Mi v tem položaju lahko samo damo vse od sebe in apeliramo na igralce in njihov karakter, da "zvozijo" tako, kot si mi želimo.

Pred tekmo ste dejali, da bo treba igrati agresivno in kombinatorno na sredini igrišča. Kako ste zadovoljni s pristopom vaših varovancev?
Imeli smo težave v uvodnih 20 minutah, potem smo te stvari s sistemsko postavitvijo spremenili in na koncu poskušali pritisniti na gol. Imeli smo nekaj priložnosti, a na žalost nismo zadeli.

Znane so finančne težave v Celju. Kakšen je zdaj položaj v vašem klubu?
O položaju v klubu ne bom niti več razlagal. Mi je že enostavno brezveze. Najbolje, da se obrnete kar na naše vodilne. Oni imajo najbrž najprimernejši odgovor. Žalostno pa je, da nam praktično skoraj nihče ni zaželel niti srečne poti v Maribor, kaj šele kaj drugega.

Kako je torej z vašo prihodnostjo v tem klubu?
Jaz bom oddelal svoj posel maksimalno do 23. maja, potem pa se bo treba usesti in korenito pogovoriti z nadrejenimi.

Obeta se še ogorčen boj za 2. mesto. Hit Gorica je tokrat zmagala, Rudar pa remiziral. Kako vidite naslednje tekme, prihodnji teden v Celje prihaja Gorica?
Ja, približali so se nam na tri točke. Če želimo zadržati ta položaj, moramo doma premagati Gorico.

Boste zadovoljni že z uvrstitvijo v evropski pokal?
Ne, zadovoljen bom le, če bomo drugi!

Matej Rijavec

Pogovor s Slavišo Stojanovičem za MMC