Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl:
Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl: "Gre za turnir zvezd prihodnosti, največjih talentov." Foto: MMC RTV SLO

Na turnirju, ki bo potekal v Ljubljani, Domžalah, Mariboru in Lendavi, bo Slovenija nastopila v družbi Nemčije, Islandije, Poljske, Nizozemske, Belgije, Francije in Gruzije. "Ni lahkega tekmeca. Za nas bo vsak zelo zahteven. Katera koli reprezentanca bo v naši skupini, se bomo nanjo temeljito pripravili, na vsaki tekmi poskušali pokazati svojo najboljšo igro," je na novinarski konferenci na začetku povedal slovenski selektor Miloš Kostić, ki si je nekaj tekmecev že v živo ogledal, s Poljsko in Francijo pa je Slovenija v zadnjem obdobju tudi uspešno igrala na prijateljskih tekmah.

Z izjemo Benedičiča vsi pripravljeni
"Videl sem Nemce, Nizozemce, tudi Belgijce. Prvi vtis je, da gre za zelo kakovostne ekipe, da vse gojijo hiter, agresiven nogomet in verjamem, da smo, čeprav so bile tekme s Poljsko in Francijo prijateljske, pokazali zavidljivo raven znanja. Verjamem, da bomo to lahko prenesli na igrišče, tudi ko bo šlo zares," pravi Kostić, ki je bil zelo zadovoljen z dozdajšnjim delom priprav, prav tako ga veseli dejstvo, da so njegovi fantje z izjemo že dalj časa poškodovanega Žana Benedičiča zdravi in igrajo v svojih klubih.

Slovenija v Mariboru in Lendavi
Slovenski upi bodo svoje tekmece za skupinski del tekmovanja dobili na sredinem žrebu v Ljubljani.

"Na žrebu si želim dobiti najmočnejšega tekmeca. Zakaj? Zato, ker se v skupini še da odigrati malo bolj na rezultat, na točke, je večji manevrski prostor kot v polfinalu in finalu, kjer so izločilni boji in kjer največje ekipe, govorim na papirju, praviloma ne delajo napak. Želimo si tekmecev, ki igrajo nogomet, podoben našemu. Islandija nam tradicionalno nekako ne leži, po navadi so take ekipe za nas zahtevne," meni Kostić, ki bo med 9. in 12. aprilom s svojimi varovanci igral še eno pripravljalno tekmo. Že pred žrebom je jasno, da bo Slovenija igrala v skupini B, ki bo svoje tekme igrala v Mariboru in Lendavi.

Proračun: 1,2 milijona evrov
"Gre za turnir zvezd prihodnosti, največjih talentov, kot pravi Evropska nogometna zveza. Verjamem, da bodo tudi letos nekateri bodoči zvezdniki nastopili na našem turnirju, kot so že v preteklosti Fernando Torres, Wayne Rooney, Cesc Fabregas in drugi," pred evropskim prvenstvom U-17 pravi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl, ki je pojasnil, da bo tekme slovenske reprezentance in finale predvidoma prenašala tudi TV Slovenija.

Proračun prvenstva znaša 1,2 milijona evrov, kot je pojasnil Zavrl, so sredstva v celoti zagotovili Uefa, mednarodni partnerji in partnerji NZS-ja. Vstopnice bodo na voljo od 6. aprila dalje, cena pa bo enotna: 4 evre za odrasle in 2 evra za otroke. Vse organizirane skupine šol in nogometnih klubov si bodo tekme lahko ogledale brezplačno.

"Cilj NZS-ja je izpeljati prvenstvo v skladu z mednarodnimi standardi in tako upravičiti visoka pričakovanja Uefe in slovenske javnosti ter to prvenstvo izkoristiti kot promocijo slovenskega nogometa, NZS-ja in Slovenije kot države," je ob koncu povedal Zavrl.