Angolski navijači so množično spremljali tekme SP-ja v Nemčiji. Foto: EPA
Angolski navijači so množično spremljali tekme SP-ja v Nemčiji. Foto: EPA
Christoph Metzelder
Bo z neobritim Christophom Metzelderjem Nemčija videla finale? Foto: EPA

Na letališču v Luandi jih je sprejelo kar 50.000 ljudi, ki so se nogometnim herojem zahvalili za izredne predstave.

Predsednik Angole Jose Eduardo dos Santos se je v svojem govoru zahvalil reprezentantom: "V igri je bilo čutiti veliko pripadnost reprezentančnemu dresu in na to smo najbolj ponosni. Biti med najboljšimi reprezentancami je velika stvar, tudi z nastopom v Nemčiji smo lahko zadovoljni, ob naslednji priložnosti pa bomo dosegli tudi boljši izid." Afričani so v svoji skupini z dvema osvojenima točkama zasedli tretje mesto. Izgubili so s Portugalsko (0:1) in igrali neodločeno z Mehiko (0:0) in Iranom (1:1).

Angleži se bodo srečali s Figom
Fifa je sporočila, da bo Portugalec Luis Figo lahko igral na sobotni četrtfinalni tekmi proti Angliji, saj ne bo dodatno ukrepala zaradi njegovega udarca z glavo v van Bommla na nedeljskem srečanju osmine finala, ker je že bil kaznovan z rumenim kartonom na tekmi.

Zdravnik portugalske nogometne reprezentance pa je glede poškodbe Cristiana Ronalda ocenil, da obstaja 80 odstotkov možnosti, da nogometaš zaigra na sobotni tekmi četrtfinala proti Angliji.

Bradati Christoph Metzelder
Christoph Metzelder se je na tiskovni konferenci pojavil z nekaj dni staro brado in zatrdil, da se ne bo bril, dokler bo Nemčija še sodelovala na SP-ju. Ga bomo v morebitnem finalu sploh še spoznali?

Azijski tigri spet v rokah Nizozemca
50-letni Nizozemec Pim Verbeek je novi selektor reprezentance Južne Koreje. Na tem mestu je zamenjal rojaka Dicka Advocaata, ki je odstopil po porazu proti Švici. Advocaat bo od zdaj vodil Zenit iz St. Petersburga.

Brez Robinha proti Gani
Brazilec Robinho bo moral zaradi poškodbe stegna izpustiti tekmo osmine finala proti Gani. 22-letnik se je poškodoval na sobotnem treningu.