Juan Roman Riquelme in Hernan Crespo spadata med največje argentinske zvezdnike. Foto: EPA
Juan Roman Riquelme in Hernan Crespo spadata med največje argentinske zvezdnike. Foto: EPA
Joseja Fonseca
Jose Kikin Fonseca v značilni mehiški akciji. Foto: Reuters

Z gol razliko 8:1 na prvih dveh tekmah so dvakratni svetovni prvaki napovedali, da bodo v Nemčiji igrali pomembno vlogo. Mehika je tekmec po meri, s katerim so igrali že na številnih tekmah, a le enkrat na svetovnem prvenstvu - na prvem leta 1930 v Urugvaju, ko je Argentina zmagala s 6:3.

Seveda Mehike nočejo podcenjevati: "To ni lahek nasprotnik. Že večkrat so nam povzročali težave. Možnosti so izenačene," pravi branilec Roberto Ayala. Ker se je Nicolas Burdisco v sredo poškodoval, bo priložnost dobil Fabricio Coloccini.

Mehičani so doslej le dvakrat prišli do četrtfinala, in sicer na domačih prvenstvih leta 1970 in 1986. Jared Borgetti, ki je izpustil dve tekmi se vrača. V napadu bo združil moči s Josejem Franciscom Fonseco. Namesto kaznovanega Luisa Pereza bo igral v Braziliji rojeni Zinha.

Leipzig, osmina finala, sobota ob 21.00:
ARGENTINA MEHIKA ---------- verjetni postavi: ---------- Abbondanzieri Sanchez Coloccini Mendez Ayala Marquez Heinze Osorio Sorin Salcido Maxi Rodriguez Pineda Mascherano Torrado Cambiasso Zinha Riquelme Pardo Saviola Borgetti Crespo Fonseca --------------------------------------- Sodnik: Massimo Busacca (Švica)

Dobro je vedeti
- Moštvi sta se zadnjič srečali na lanskem Pokalu Konfederacij v Nemčiji, ko je bilo 1:1, Argentina pa je po enajstmetrovkah zmagala s 6:5.
- pri Mehiki zaradi kartonov ne bo smel igrati Perez. V argentinskem moštvu ni kaznovanih nogometašev, zaradi poškodbe pa ne bo igral Luis Gonzalez. Vprašljiv je nastop branilca Nicolasa Burdissa.
- Mehika je na zadnjih treh prvenstvih vedno izpadla v osmini finala. V četrtfinale se je uvrstila leta 1970 in 1986, ko je bila gostiteljica prvenstva.