Bo namesto Francesca Tottija v vlogi igralca z idejo nastopil Alessandro Del Piero? Foto: EPA
Bo namesto Francesca Tottija v vlogi igralca z idejo nastopil Alessandro Del Piero? Foto: EPA
Viduka, Emerton in Schwarzer
Luis Medina Cantalejo
Po slabih predstavah sodnikov na turnirju bo pomemben del pozornosti usmerjen tudi k Luisu Medini Cantaleju, ki bo sodil srečanje osmine finala med Italijo in Avstralijo. Foto: EPA

je napoved Avstralije v obračunu 1/8 finala proti Italiji.

Italijani so veliki favoriti za napredovanje v četrtfinale, kljub temu pa ni vse brezskrbno v taboru azzurrov. Selektor Marcello Lippi na vsaki tekmi spreminja postavitev, tokrat je odločen, da še enkrat poskusi s še ne povsem pripravljenim Francescom Tottijem, ki bo v napadu pomagal Albertu Gilardinu. Na klop se seli Luca Toni.

Pomemben apeninski adut je trdna obramba, kateri načeluje vratar Gianluigi Buffon. "Fizično se zelo močni, so podjetno moštvo, ki ima veliko samozaupanja. Moramo biti zelo previdni proti njim, saj nimajo kaj izgubiti," je mnenje o nasprotniku Buffona.

Znova vse do polfinala?
Selektor Hiddink se zaveda, da njegovo moštvo ni več nepopisan list, tako da bo težje presenetiti izkušene Italijane. A trenerski lisjak, kot je Nizozemec, zagotovo pozna šibke točke nasprotnika, ki ga je izločil na preteklem mundialu in se z Nizozemsko in Južno Korejo uvrstil v polfinale.

Vprašljiv je nastop junaka srečanja proti Hrvaški, Haryja Kewella. "Seveda si želimo, da bi nastopil in da bi bil stoodstotno pripravljen," je na novinarski konferenci zaupal medjiem Mark Viduka. Branilec Lucas Neil je povzel razmišljanje nogometašev "tam spodaj": "Smo "avtsajderji", toda vsi imajo radi takšna moštva. Zakaj bi se bali? Imamo številne dobre lastnosti in nimamo kaj izgubiti."

Kakšen bo torej izid boja med Davidom (Avstralija še nikoli ni bila v izločilnih bojih) in Goljatom (Italija trikratni svetovni prvaki)?

DOBRO JE VEDETI:
- Marco Materazzi bo v obrambi nadomestil poškodovanega Alessandro Nesto. Pri Avstraliji bo manjkal poškodovani branilec Tony Popovic.

- Na SP-ju 2002 je Italija izpadla proti Južni Koreji, ki jo je vodil Guus Hiddink, ki je pozneje prišla vse do polfinala.

- Po podarjenem golu Hrvatom Zeljka Kalaca se v vrata soceroosov vrača Mark Schwarzer.

- Avstralca Vince Grella in Marco Bresciano sta italijanskega rodu in igrata v Serii A pri Parmi.

- Italijanski niz neporaženosti se je po uspehu nad Češko podaljšal že na 21 srečanj. Kdo bo novi Boštjan Cesar, ki bo potopil italijansko barko?

KAISERSLAUTERN, osmina finala          
Danes ob 17.00:                   
                                       
ITALIJA                     AVSTRALIJA 
---------- verjetni postavi: ----------
Buffon              Schwarzer          
Zambrotta           Bresciano          
Materazzi           Neill              
Cannavaro           Moore              
Grosso              Chipperfield       
Perrotta            Grella             
Pirlo               Culina             
Gattuso             Cahill             
Camoranesi          Sterjovski         
Totti               Kewell             
Gilardino           Viduka             
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Luis Medina CANTALEJO (Španija)