Raymond Domenech ostaja selektor Francije Foto: Reuters
Raymond Domenech ostaja selektor Francije Foto: Reuters

Domenech je galske peteline prevzel po izpadu v četrtfinalu evropskega prvenstva proti Grčiji (0:1). Odstavljen je bil prejšnji selektor Jacques Santini. Pod vodstvom Domenecha je Francija izgubila le prijateljsko tekmo s Slovaško marca letos (1:2) in finale SP-ja proti Italiji.

"S tem smo jasno izrazili zadovoljstvo z njegovim delom," je francoska zveza zapisala v sporočilu za javnost. Podrobnosti o dolžini pogodbe podo uskaldili na naslednjem srečanju

Francozi 16. avgusta potujejo v Sarajevo, kjer se bodo v prijateljskem srečanju pomerili z BiH. 2. septembra v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo gostujejo v Gruziji, štiri dni kasneje pa v Pariz prihaja Italija. To bo veliki derbi na Stade de Franceu, ko se bodo gostitelji želeli oddolžiti za boleč poraz v Berlinu.

Znan kot oster branilec
Domenech je kot igralec osemkrat oblekel dres francoske državne reprezentance, vendar nikoli ni zaigral na velikem turnirju, čeprav je veljal za izjemno trdnega in odločnega branilca. V svoji igralski karieri je igral Lyon , Strasbourg, Paris St. Germain in Bordeaux. S Strasbourgom leta 1979 in Bordeauxom leta 1984 je postal državni prvak, še pred tem je leta 1973 z Lyonom slavil še v francoskem pokalu.

Kot trener je začel v manjšem klubu Mulhouse, leta 1993 je bil imenovan za selektorja mladinske reprezentance, ki jo je leta 2002 na evropskem prvenstvu popeljal vse do finala, kjer je po streljenju enajstmetrovk (!) izgubil proti Češki z 1:3.