Sven Göran Eriksson se razočaran poslavlja od klopi Angležev. Foto: Reuters
Sven Göran Eriksson se razočaran poslavlja od klopi Angležev. Foto: Reuters
Alan Shearer
Alan Shearer je bil tudi sam v koži zdajšnjih reprezentantov. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham se je od kapetanskega traku in izpada s SP-ja poslovil v solzah. Foto: Reuters

Nekdanji strateg Graham Taylor je zaskrbljen za prihodnost reprezentance: "Imeli smo odlično priložnost, da bi naredili zelo velik rezultat, a se je vse skupaj končalo na zelo žalosten način. Očitna je bila razlika med izvajanjem enajstmetrovk nemških in angleških nogometašev. Že sama hoja, pristop do žoge, pred izvajanjem enajstmetrovk, je bil pri Nemcih drugačen. Pri njih se je takoj videlo, da ne bodo zgrešili. To se pri nas ni čutilo."

Šved ni nič posebnega
Erikssona, ki je svoje delo opravljal za ogromno plačo, angleški privrženci nikoli niso vzeli popolnoma za svojega in mu tudi zaradi denarja ne bodo odpustili neuspeha na prvenstvu v Nemčiji. Taylor mu sicer priznava, da je bil z njegovim prihodom viden določen napredek, vendar v istem hipu dodaja, da ni čisto nič boljši trener od drugih. "Nič posebnega ni na njem", svoj komentar končuje Taylor.

Razočaranje, razočaranje
Nekdanji odlični angleški golgeter Alan Shearer deli mneje milijonov otoških navijačev: "Sam sem bil v položaju, v katerem so igralci zdaj. Nacija je od njih pričakovala naslov, zato jim je prav gotovo grozno pri srcu. Že predolgo čakamo na uspeh, toda nikoli se nam želja ne uresniči. Z igralci, ki jih premore reprezentanca, je to še večje razočaranje."

Slabo selekcioniranje obsojeno na neuspeh
Član zmagovite ekipe, ki je leta 1966 Angliji prinesla edini naslov svetovnega prvaka, Alan Ball je dejal, da si Angleži z igrami na prvenstvu niso zaslužili priložnosti za osvojitev naslova svetovnih prvakov. "Vse skupaj je bilo napačno postavljeno že pri selekcioniranju ekipe. Trener ne sme eksperimentirati, ne sme poskušati s planom B, vedno mora biti v ospredju plan A. Že v prvih tekmah se je videlo, da igra ni prava in se je čez noč tudi ne da popraviti", je meni Ball.

Beckham nič več kapetan
V solzah se je od kapetanskega traku po srečanju poslovil David Beckham, ki pa se od reprezentančnega dresa vseeno še ne misli posloviti. Opevani angleški reprezentanci je poveljeval kar šest let. "Biti kapetan angleške nogometne izbrane vrste, je največja čast, ki sem jo doživel v karieri. S tem so se izpolnile moje otroške sanje. Prišel je čas, ko kapetanski trak in z njim veliko odgovornost, prepuščam nekomu drugemu," pravi Beckham.

Beckham si je proti Portugalski poškodoval gleženj in je moral kmalu po začetku drugega dela igre zapustiti igro. Kasneje je s solzami v očeh spremljal izvajanje enajstmetrovk in izpad Anglije s SP-ja.

Po porazu so imeli z opitimi in razočaranimi angleškimi navijači veliko dela tudi policisti. Na ogled nemških zaporov so jih pospremili 180.