Bodo beli dresi tudi v finalu prinesli zmago Franciji? Foto: EPA
Bodo beli dresi tudi v finalu prinesli zmago Franciji? Foto: EPA
Oliver Kahn
Bo Oliver Kahn dobil priložnost na zadnji tekmi? Foto: EPA
Nemški navijači
Nemški navijači bodo v nedeljo v Berlinu še enkrat prišli na svoj račun. Foto: EPA

Les Blues tako spet ne bodo modri, kot bi pričakovali po njihovem vzdevku, bodo pa svoje ime upravičili Italijani (azzurri).

Do zdaj sta se nasprotnika na svetovnih prvenstvih srečala štirikrat: leta 1938 (četrtfinale, 3:1) in 1978 (predtekmovanje, 2:1) je bila boljša Italija, leta 1986 (osmina finala, 2:0) in 1998 (četrtfinale, 4:3 po 11-m) pa Francija. Skupaj sta ekipi sicer odigrali že 32 medsebojnih tekem (17 zmag Italije, 7 Francije).

Po finalu evropskega prvenstva leta 2000 (2:1 za Francijo, po podaljšku) se nista več srečali.

Nemci brez Kloseja, a s Kahnom?
Nemci se medtem ukvarjajo s sestavljanjem ekipe za tekmo za tretje mesto proti Portugalski. Nastop Miroslava Kloseja je vprašljiv zaradi poškodbe meč, zanesljivo pa bosta manjkala Per Mertesacker in Arne Friedrich. Zanimivo je, da je vratar Jens Lehmann pripravljen odstopiti svoje mesto Oliverju Kahnu. Za varovance Jürgena Klinsmanna prvenstva v soboto zvečer sicer še ne bo konec, saj bodo v nedeljo pozdravili zveste privržence na navijaški milji pred Brandenburškimi vrati v Berlinu.

Kljub polfinalnemu porazu proti Italiji so nemški nogometaši lahko zadovoljni z denarnimi nagradami, ki jih bodo prejeli za nastop na SP-ju. Te bodo namreč rekordne. Nemška nogometna zveza (DFB) je vsakemu igralcu namenila 100 tisoč evrov. Za finale leta 2002 je vsak igralec od DFB-ja prejel 71 tisoč evrov.