Zico je bil član najboljšega moštva, ki ni nikdar osvojilo naslova svetovnega prvaka - Brazilije iz leta 1982. Foto: EPA
Zico je bil član najboljšega moštva, ki ni nikdar osvojilo naslova svetovnega prvaka - Brazilije iz leta 1982. Foto: EPA
Ronaldo in Robinho
Bo Ronaldo uspel utišati kritike ali bo Robinho v nadaljevanju mundiala dobil priložnost od prve minute? Foto: EPA

Brazilija bo tudi na svoji tretji tekmi nastopila v povsem enaki začetni postavi, čeprav so si že zagotovili napredovanje iz skupine F.

Standardna enajsterica
V primeru rumenega kartona bodo osmino finala izpustili že opomnjeni Emerson, Cafu in Ronaldo. Zanj selektor Parreiera vztraja, da začenja tekme, zato da se vzpne v formi.

Na prvo priložnost bo na klopi čakal tudi Juninho Pernambucano: "Moramo odpreti oči in spoznati, da če bomo zmagali na prvenstvu, bo to samo po velikem trpljenju."

Japonski čudež?
Brazilec na klopi samurajev, Zico: "Že smo igrali proti njim in me ne strašijo." Nato je nadaljeval: "Moramo se boriti, dokler je še kaj upanja. Nimamo nobenih utvar, toda moramo se potruditi in zmagati."

Kljub temu pa morebitna japonska senzacija ne bo zadostovala za preboj v drugi krog, če na sočasnem srečanju v skupini F Avstralija premaga Hrvaško.

DOBRO JE VEDETI:

- Brazilci so edini udeleženci vseh 18 dozdajšnjih svetovnih prvenstev.

- Japonska se je kot sogostiteljica prvenstva 2002 uvrstila med najboljših 16 moštev.

- V sedmih dozdajšnjih srečanjih teh dveh tekmecev so carioce zmagale petkrat, zadnji dve srečanji sta se končali z remijem (2:2 in 0:0).

- Selecao ni prejel zadetka že na zadnjih šestih tekmah na SP-jih.

- Japonski selektor Zico je udeleženec mundialov 1982 in 1986 za Brazilijo.

DORTMUND, skupina F, tretji krog       
Danes ob 21.00:
JAPONSKA BRAZILIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Kavaguči Dida Kadži Cafu Nakazava Lucio Cuboj Juan Alex Roberto Carlos Ogasavara Emerson Nakata Ze Roberto Inamoto Kaka Nakamura Ronaldinho Takahara Ronaldo Janagisava Adriano --------------------------------------- Sodnik: Eric POULAT (Francija)