Za Baroša bo to premierni nastop na svetovnem prvenstvu, na Euru 2004 je bil eden glavnih zvezdnikov turnirja. Foto: EPA
Za Baroša bo to premierni nastop na svetovnem prvenstvu, na Euru 2004 je bil eden glavnih zvezdnikov turnirja. Foto: EPA
Francesco Totti
Totti po februarskem zlomu noge še ni v polni formi. Foto: EPA

Čehi, če bo Gana uspešna proti ZDA, potrebujejo za uvrstitev v drugi del vse tri točke, medtem ko Italijanom za to zadostuje že točka. Ampak, ker se želijo izogniti Brazilcem v osmini finala, ciljajo na zmago.

V napadu tudi Baroš
V vrsto selektorja Karla Brücknerja se vrača napadalec Milan Baroš, poleg njega bo igral še Marek Heinz. "Zaradi poškodb nam ni preostalo dosti možnosti, posebej v napadu, na srečo je sredina popolna in to je naša moč," je dejal starosta med trenerji letošnjega mundiala.

Bo Totti začel srečanje?
Podobne razpoloženje preveva kolega na nasprotni klopi Marcella Lippija: "Pred turnirjem sem dejal, da bo to zelo težka skupina, kar je zdaj dokazala Gana, ko je premagala Češko. Tudi predstava ZDA proti nam je to pokazala."

Italijo pestijo težave s sestavo vezne linije, zato se bo tja preselil Gianluca Zambrotta, mogoče je tudi, do bo namesto nerazpoloženega Francesca Tottija od začetka dobil priložnost Mauro Camoranesi.

Nedved grožnja azzurrom
To bo tudi srečanje klubskih soigralcev iz Juventusa in Milana, kjer igrata Pavel Nedved in Marek Jankulovski. Posebej pred Nedvedom svari njegov soigralec Fabio Cannavaro: "Je izjemno navdahnjen, je vzor soigralcem, ima izredno notranjo moč in igra s strastjo. Je pravi profesionalec in igralec, ki se ga moramo bati."

Torej azzurri ali švejki?

DOBRO JE VEDETI:
- Kaznovana sta Čeh Tomaš Ujfaluši in Italijan Daniele De Rossi, poškodovana sta napadalec Jan Koller in vezist Simone Perrotta.

- Italija je neporažena na zadnjih 20 tekmah! Zadnji jo je porazila Slovenija v Celju, 9. oktobra 2004.

- Leta 1934 sta Italija in takratna Češkoslovaška igrali v finalu, kjer so po podaljšku slavili gostitelji Italijani z 2:1. Leta 1990 je v srečanju v skupini znova zmagala Italija z 2:0.

- To bo dvoboj druge (Češka) in trinajste (Italija) reprezentance sveta po majski lestvici Fife.

HAMBURG, skupina E, tretji krog 
Danes ob 16.00:
ČEŠKA ITALIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Čech Buffon Grygera Zaccardo Jankulovski Nesta Rozehnal Cannavaro Jiranek Grosso Galašek Pirlo Nedved Gattuso Poborsky Zambrotta Rosicky Totti/Camoranesi Heinz Toni Baroš Gilardino --------------------------------------- Sodnik: Benito ARCHUNDIA (Mehika)