Lippi z največjo lovoriko svojega življenja. Foto: EPA
Lippi z največjo lovoriko svojega življenja. Foto: EPA
Fabio Cannavaro
Cannavaro je bil pravi vodja svoje ekipe. Foto: EPA
Gennaro Gattuso
Bogata nagrada je prišla tudi za velikega borca Gattusa. Foto: EPA
Francesco Totti
Kdo se skriva pod zastavo? Francesco Totti. Foto: EPA
Raymond Domenech
Domenech je lahko le zamišljeno opazoval slavje Italijanov. Foto: EPA

"Moram se zahvaliti igralcem. Imajo veliko srce. Zmagal sem že v Ligi prvakov in v Serii A, a s tem naslovom se ne more nič primerjati. Da ti največje zadovoljstvo, ki ga lahko trener nogometaša doživi. Prepričan sem bil, da bomo enajstmetrovke dobro streljali, saj sem videl odločenost fantov. Ta izjemni uspeh posvečam družini," je dejal Lippi.

Fabio Cannavaro:
"Enajstmetrovke so bile za nas vedno tabu, zato se veselimo z dvojno mero. Včeraj sem rekel sinu, da bo lahko kmalu spal s pokalom. Vsi smo bili odlični."

Gennaro Gattuso:
"Prepričan sem, da ne bi postali prvaki, če v Italiji ne bi izbruhnil škandal. Dal nam je dodatno spodbudo. Zmago posvečam dedku, staršem (vsakemu bom podaril po 10.000 evrov) in moji deželi Coriglianu Calabru."

Gianluigi Buffon:
"Kolikokrat sem videl pokal kot otrok, kolikokrat sem ga sanjal ... Da ga osvojiš, potrebuješ znanje, srečo in tudi pomoč od zgoraj. Imamo štiri ali pet izjemnih igralcev, toda zmago nam je prinesla moč ekipe."

Luca Toni:
"Za mano je čudovito leto. Proslavljali bomo vse poletje. Veliko časa sem igral v tretji ligi in nikoli si nisem predstavljal, da bom svetovni prvak."

Andrea Pirlo:
"SP smo začeli z željo, da pridemo čim dlje. Tekma z Avstralijo je pomenila preobrat. Z igralcem manj smo zmagali v zadnji minuti. Pred 11-m sem bil živčen. Fabio (Cannavaro) mi je rekel, naj bom miren, a to ni bilo mogoče. Naposled smo imeli nekaj sreče tudi mi."

Fabio Grosso:
"Veseli smo za naše navijače, tudi zato, ker smo na SP odšli zelo skeptični in z velikimi polemikami. Zdaj smo vse to obrnili v zadovoljstvo. Na tribuni je bila tudi moja noseča žena. Upam, da se ni preveč vznemirjala ..."

Alessandro Nesta:
"Če povem iskreno, bi bil raje bil na igrišču, a sem vseeno vesel, ker je bil Materazzi - moja menjava - mož odločitve."

Francesco Totti:
"Kako naj zapustim reprezentanco po takem uspehu? Možnosti, da bom še igral, so trenutno 50:50. Moj SP je za oceno 7, ekipa si zasluži 10. Zidane? Velik šampion. Enajstmetrovka v slogu Panenke mu je manjkala. Ni se mogel posloviti brez nje."

Raymond Domenech:
"S finalno tekmo smo lahko le razočarani. Ampak ne z našo predstavo, ampak z načinom, kako se je srečanje razpletlo. Že na začetku sem dejal, lepa je samo zmaga. Vedno bo nekaj manjkalo. Lahko rečemo, da je bila izključitev Zidana prelomen trenutek. Pogrešali smo ga v zadnjih 10 minutah, ko so Italijani le čakali na 11-m. A Zidane se ni kar na lepem odločil za potezo, ki jo vsi obžalujemo. Materazzi ga je sprovociral."

Thierry Henry:

"V 1. polčasu so igrali zelo dobro, v nadaljevanju pa smo bili boljši mi. Žalostni smo, saj smo bili zelo blizu. Kljub temu je uvrstitev v finale velik dosežek, saj nam pred prvenstvom nihče ni pripisoval velikih možnosti."

David Trezeguet:
"Enajstmetrovke so del igre. Pripravljen sem bil prevzeti odgovornost. Žal se je dober vtis s celotnega prvenstva na koncu prav zaradi strelov z bele točke pokvaril."

Aime Jacquet, francoski selektor, ki je trikolore popeljal do naslova leta 1998: "Enajstmetrovke so vedno loterija. Sem razočaran, saj sem pričakoval, da bo Francija, ki je dala vse od sebe, zabila odločilni gol. Izključitev Zizouja je bil žalosten trenutek. Prepričan sem bil, da bo dvignil pokal, zato je takšno njegovo slovo tragično."