Ostanki Ronaldinhovega kipa v Chapecu. Od vrha do dna je le majhen korak. Foto: EPA
Ostanki Ronaldinhovega kipa v Chapecu. Od vrha do dna je le majhen korak. Foto: EPA
Vanderlei Luxemburgo
Vanderlei Luxemburgo ima pogodbo s Santosom do konca naslednjega leta. Foto: Reuters

Ta je bil postavljen ob imenovanju člana Barcelone za najboljšega nogometaša na svetu leta 2004. Spomenik, visok sedem metrov, je bil iz umetne smole in železa. "Vse, kar je ostalo od njega, je železen skelet," je dejal neimenovani ljubitelj nogometa.

Brazilija si še vedno ni opomogla od šoka po izpadu proti Franciji. Na udaru medijev so vsi igralci, seveda pa najbolj selektor Carlos Alberto Parreira, ki mu očitajo naslanjanje na stare igralce in premalo sveže krvi.

Luxemburgo naslednik Parreire?
Parreira se bo težko obdržal na stolčku, saj že vsi iščejo njegovo zamenjavo. Prva izbira naj bi bil nekdanji trener Real Madrida Vanderlei Luxemburgo, ki pa ima veljavno pogodbo s Santosom. Luxemburgo je v Braziliji osvojil pet naslovov prvaka s štirimi različnimi klubi in velja za najboljšega trenerja v državi. Brazilce je že vodil med letoma 1998 in 2000, vendar so ga zaradi slabih izidov odpustili. Kaplja čez rob je bil poraz reprezentance U-23 na olimpijskih igrah proti Kamerunu, ki je igral le z devetimi nogometaši.

Kandidata naj bi bila tudi Luis Felipe Scolari in Paulo Autori. Scolari je bil prvak s cariocami pred štirimi leti, zdaj pa je Portugalsko popeljal v polfinale. Autori je s Sao Paulom osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka in bil selektor Peruja.