Brazilski navijači so se prešerno veselili vsakega izmed treh zadetkov. Foto: RTV SLO
Brazilski navijači so se prešerno veselili vsakega izmed treh zadetkov. Foto: RTV SLO
Brazilski navijači
Ples je nepogrešljivi člen brazilske kulture. Foto: RTV SLO
Ganski navijači
Ganci so kljub izpadu pustili v Nemčiji odličen vtis. Foto: RTV SLO

Tolikokrat smo že napisali, da so Nemcem na letošnjem mundialu popustile vse zavore, toda včeraj se je v Dortmundu spisalo novo poglavje. Domačini so v omaro pospravili majice elfa in se preoblekli v brazilske in ganske drese. Pravzaprav gre tudi za kanček simbolike. Rumena je namreč barva tukajšnje Borussie, tako da se je v Bundesligi vedno razprodani stadion Westfallen spet kopal v rumenem.



Kljub zmagam ostajajo vprašanja
Tudi po četrti tekmi na mundialu Brazilci ostajajo uganka. Je to taktiziranje in hranjenje moči ali pa realna igra? Zmedeni so tudi njihovi navijači. "Ne vem. Zadovoljen sem z visoko zmago, z igro pa ne. Ne vem, kje je tista vesoljska ekipa. No, kljub temu sem prepričan v to ekipo. Najboljše šele sledi," nam je pred stadionom dejal navijač Joao iz Sao Paola.

Slavje in zabava sta v Dortmundu trajala do zgodnjih jutranjih ur. Mestne ulice je preplavilo več kot 100.000 ljudi. Na vsakem vogalu samba in odmev afriških bobnov. 20.000 ljudi v dresih reprezentanc z vsega sveta se je na glavnem trgu objemalo, objemalo in plesalo. Vse narodnosti so se zlile v eno. Tudi domačini so si bili enotni. Tako spontane zabave v Dortmundu še ni bilo. Noč, kot da bi bili v Rio de Janeiru.

Robert Kaurin/RTV SLO