Ronaldo je, po prvi tekmi sodeč, daleč od forme, s katero je navduševal pred štirimi leti. Foto: Reuters
Ronaldo je, po prvi tekmi sodeč, daleč od forme, s katero je navduševal pred štirimi leti. Foto: Reuters
Lucio in Kaka
Kaka je rešil Brazilce proti Hrvatom. V nadaljevanju bo še kako potreboval več pomoči soigralcev. Foto: EPA
Guus Hiddink

"Naša naloga je spustiti žogo na tla in vsiliti stil igre, ki bo temeljil na tehniki in znanju," napoveduje Parreira, ki se zaveda, da se bo zmagovalec praktično že uvrstil naprej. Tekma bo nov preskus za - na prvi tekmi bledega - Ronalda, ki bo kljub številnim kritikam začel v prvi postavi.

Superzvezdniki proti poštenim avstralskim fantom
Največji adut Avstralcev je stari lisjak Guus Hiddink, o katerem njegov brazilski kolega govori z izbranimi besedami: "Je eden najboljših trenerjev na svetu. Zelo ga spoštujem." Nizozemec bi utegnil spočiti porumenele Tima Cahilla, Johna Aloisija, Craiga Moora in Vincea Grello, ki jih bo še krvavo potreboval za obračun s Hrvaško v zadnjem krogu.

Branilec Lucas Neill napoveduje: "Ne čutimo nobenega pritiska, saj vsi pričakujejo, da bo Brazilija zmagala." Junak zmage nad Japonsko Tim Cahill pa dodaja: "To bo obračun 11 superzvezdnikov proti 11 poštenim avstralskim fantom, ki se resnično veselijo igranja. Spoštujemo jih, toda na igrišču bomo grizli do zadnjega."

DOBRO JE VEDETI
- Brazilci so neporaženi na zadnjih 11 tekmah, na zadnjih petih pa niso prejeli gola.

- Carioce so z zmago nad Hrvaško postavile rekord po številu zaporednih zmag na svetovnih prvenstvih - 8. Zadnji poraz so doživele v finalu leta 1998 proti Francozom (3:0).

- Zadnja tekma Avstralije in Brazilije se je leta 2001 na Pokalu konfederacij končala z zmago prvih (1:0).

- Avstralski selektor Hiddink je edini, ki je dve različni reprezentanci na SP-jih popeljal v polfinale. Leta 1998 Nizozemsko, leta 2002 pa Južno Korejo.


München, skupina F

Nedelja ob 18.00:
BRAZILIJA AVSTRALIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Dida Schwarzer Cafu Emerton Lucio Neill Juan Popovic Roberto Carlos Chipperfield Emerson Skoko Ze Roberto Culina Kaka Wilkshire Ronaldinho Bresciano Ronaldo Kewell Adriano Viduka --------------------------------------- Sodnik: Markus Merk (Nemčija)