Beckham proslavlja gol za četrtfinale z Ashleyjem Colom. Foto: EPA
Beckham proslavlja gol za četrtfinale z Ashleyjem Colom. Foto: EPA
Carlos Tenorio in Ashley Cole
Carlos Tenorio je imel na nogi vodstvo. Foto: EPA
Christian Mora
Christian Mora ni imel pravega dela. Foto: EPA
Srednjeveški vitezi na tribunah Gottlieb-Daimler stadiona.
Srednjeveški vitezi na tribunah stadiona Gottlieb-Daimler. Foto: EPA
Victoria Beckham
Wayne Rooney
Rooney se je sicer trudil, a do prave forme mu še manjka. Foto: EPA

Beckham je Christiana Moro premagal s prostega strela z okoli 35 metrov. Žoga je preletela živi zid in šla v mrežo tik ob vratnici. To je bil eden od dveh vrhuncev zelo slabe tekme v Stuttgartu. Prvi se je zgodil že v 11. minuti, ko se je po nespretnem izbijanju Johna Terryja Carlos Tenorio sam znašel pred Paulom Robinsonom, a je preveč okleval, tako da mu je Ashley Cole delno blokiral strel in žoga je končala v prečki.

Sven Göran Eriksson je tekmo odigral s formacijo 4-5-1, v kateri je bil Wayne Rooney edini napadalec, v obrambni vrsti pa je zaigral Owen Hargreaves. Nekoliko presenetljivo je bil v prvi postavi tudi Michael Carrick, ki je doslej nastopil le na šestih prijateljskih tekmah.

Becks zadel za Roberta Carlosa
Junak Beckham, ki je bil zaradi slabega počutja (vročina) ob koncu tekme zamenjan, je dejal: "V tej sezoni nisem zadel veliko prostih strelov, tudi na treningih mi ni šlo najbolje. Pred tekmo mi je Roberto Carlos poslal sms-sporočilo, naj zanj dosežem gol s prostega strela, in res mi je uspelo. Srečni smo, opravili smo svoje delo, čeprav še zdaleč nismo pokazali vsega, kar znamo. A kar je najpomembnejše: smo v četrtfinalu.

Nad Beckhamovo mojstrovino je bil navdušen tudi ekvadorski trener Luis Fernando Suarez: "Strel je bil izjemno natančen, nemogoče ga je bilo ubraniti. Beckham si zasluži vse čestitke. V nogometu se včasih zgodi, da ne izgubiš zaradi napake, ampak zaradi perfektne poteze nasprotnika, kar se je zgodilo tudi tokrat."

Od minute do minute:
90.+2
Gerrard iz igre, na zelenico pa Downing.
87.
Lennon zamenja Beckhama.
82. Čas krade tudi Carragher.
79. Robinson zavlačuje.
77. Prva menjava pri Angliji: Cola zamenja Carragher.
73. Rooney lepo preigra Hurtada, prodre v kazenski prostor, kjer poda nazaj do Lamparda, ki pa strelja visoko čez gol.
71. Kaviedes zamenja C. Tenoria.
69. Poškodovanega Edwina Tenoria zamenja Lara.
67. De la Cruz igra z roko.
66. Silovit strel Valencie z roba kazenskega prostora, toda Robinson je na mestu.
60. Odrešitelj za Angleže je kapetan Beckham, ki s prostega strela z okoli 25 metrov pošlje žogo čez živi zid tik ob vratnici v mrežo More. Zares mojstrski zadetek Becksa, ki ga na tribunah spodbuja tudi žena Victoria.
46.-55. Uspavanka se nadaljuje. Angleži poskušajo najti pot do vrat More, toda Južnoameričani zlahka ustavljajo njihove napade.
--------------------------------------------------------------------------
Polčas:
Dolgočasna predstava v Stuttgartu, za katero je kriva tudi visoka vročina, saj je kar 36 stopinj Celzija. Čeprav imajo Angleži več žogo v svojih nogah (57:43), niso pokazali tako rekoč nič. Ekvador bi si zaslužil vodstvo.
--------------------------------------------------------------------------
36.
C. Tenorio po nepotrebnem zruši Terryja.
27. Lampard z 20 metrov sproži strel po tleh, ki je lahek plen za Moro. Angleži sicer igrajo zelo bledo. Ekvador jim zlahka "parira".
23. Valencia ugovarja sodniku De Bleeckerju.
20. Prosti strel za Ekvador: Mendezov poskus se od Ria Ferdinanda odbije in zleti manj kot meter mimo vrat.
18. Terry z visoko nogo zadene v roko C. Tenoria.
11. Carlosu Tenoriu se po nespretnem izbijanju Terryja ponudi smrtna priložnost, saj se sam znajde pred angleškim vratarjem, a preveč okleva, tako da njegov strel delno blokira A. Cole. Robinsona reši prečka!
2.-9.
Miren začetek tekme brez priložnosti na obeh straneh.
1. S sredine so začeli Ekvadorci.

STUTTGART, osmina finala 



ANGLIJA
1 - 0 Ekvador Beckham 60. --------------------------------------- Robinson Mora Hargreaves de la Cruz Ferdinand Hurtado Terry Espinoza A. Cole Reasco Beckham ** Mendez Lampard E. Tenorio * Carrick Castillo Gerrard *** Valencia J. Cole * Delgado Rooney C. Tenorio ** --------------------------------------- * 77./ Carragher * 69./Lara ** 87./Lennon ** 71./Kaviedes *** 90./Downing Sodnik: Frank DE BLEECKERE (Belgija)