Švicarji so izračunali, da bodo pokal dvignili Italijani. Foto: EPA
Švicarji so izračunali, da bodo pokal dvignili Italijani. Foto: EPA

Posebnih postopkov so se lotili zaposleni v podružnicah švicarske banke UBS, nizozemske banke ABN Amro ter ameriške investicijske banke Goldman Sachs. Medtem ko so pri UBS-u prepričani, da bodo to Italijani, pa so pri ABN Amro in Goldman Sachs izračunali, da bodo slavili branilci naslova Brazilci.

Pri največji švicarski banki so za izračun zmagovalca uporabili model, ki so ga razvili leta 1960 in na podlagi katerega je mogoče predvidevati, ali bo država v recesiji ali gospodarskem vzponu ter model prilagodili mundialu. Pri preostalih dveh bankah niso želeli razkriti "čarobnega recepta".

Premier prosi za razumevanje
Avstralski premier John Howard je delodajalce prosil za razumevanje, ko bodo njihovi delavci v ponedeljek še vedno zaspani in z utrujenimi očmi prišli na delovno mesto. V Avstraliji namreč pričakujejo, da bo več milijonov državljanov prek televizijskih zaslonov spremljalo obračun med Brazilijo in Avstralijo, med njimi pa bo zagotovo tudi premier Howard. Po avstralskem času bo tekma na sporedu zgodaj zjutraj.

Predstavnik Fife preprodajal vstopnice
Visoki predstavnik Mednarodne nogometne zveze, Bocvanec Ismail Bhamjee, je dobil strogo navodilo, da mora predčasno zapustiti SP. Potem ko je priznal, da je nezakonito prodajal vstopnice za tekme, je to tako ujezilo predsednika Fife Seppa Blatterja, da ga je nemudoma
poslal domov. Vstopnice je Bhamjee prodajal po trikratni ceni. Za obračun Anglije in Trinidada in Tobaga je za vstopnico zahteval 300 evrov.