Za Santiaga Canizaresa bo to verjetno prva in zadnja priložnost v Nemčiji. Foto: EPA
Za Santiaga Canizaresa bo to verjetno prva in zadnja priložnost v Nemčiji. Foto: EPA
Sami Al Džaber
Bo Raul že proti Savdski Arabiji zabil rekordni 6. gol na SP-jih? Foto: EPA

Vodilni strelec Fernando Torres bo počival, po polčas bosta bržkone odigrala Raul in David Villa. Ikerja Casillasa bo v vratih zamenjal Santiago Canizares, praktično popolnoma "novi" bosta tudi zadnja vrsta in sredina. Če bo Španija zmagala, bo še drugič zapored napredovala iz skupine s 100-odstotnim izkupičkom in upanje, da bo to prvenstvo končno "njihovo" se bo še okrepilo.

"Vemo, da smo pred misijo nemogoče, toda optimističen moraš biti prav do konca," se hrabri brazilski selektor Marcos Paqueta, ki bo že od prve minute v igro poslal legendarnega napadalca, veterana Samija Al Džaberja.

DOBRO JE VEDETI
- Raul potrebuje le še gol, da bo postal najboljši španski strelec na svetovnih prvenstvih. Trenutno je na vrhu s 5 goli izenačen s Fernandom Morientesom, Emiliom Butragenom in Fernandom Hierrom.

- Španija je neporažena že 24 tekem. Še vedno pa zaostaja za svojim rekordnim nizom, ki je med septembrom 1994 in novembrom 1997 trajal kar 31 srečanj.

- Savdska Arabija je zadnje prvenstvo končala z gol razliko 0:12. Še posebej boleč je bil poraz z Nemci, ki so jim zabili kar 8 golov.

KAISERSLAUTERN, skupina H, 3. krog
Petek ob 16.00: SAVDSKA ARABIJA ŠPANIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Al Deayea Canizares Dokhi Salgado Sulaimani Juanito Montashari Marchena Tuker Lopez Al Khariri Albelda Al Ghamdi Iniesta Noor Fabregas Al Jaber Joaquin Al Thaker Reyes Al Qahtani Raul --------------------------------------- Sodnik: Coffi CODJIA (Benin)