Če osvoji tale kipec, se bo Wayne Rooney namakal v raju na Karibih. Foto: EPA
Če osvoji tale kipec, se bo Wayne Rooney namakal v raju na Karibih. Foto: EPA

Če v Nemčiji prekinejo 40-letni post, bo Branson celotno moštvo, skupaj z ženami in prijateljicami, povabil na svoj otok Necker Island v Karibih in jih teden dni brezplačno gostil.

Le kam se je mudilo Maradoni?
Po petkovi tekmi med Argentino in SČG-jem je nemška policija oglobila nekdanjega zvezdnika nogometnih igrišč Diega Armanda Maradono. 45-letni Argentinec bo moral zaradi prevelike hitrosti na cesti blizu Gelsenkirchna plačati 200 evrov. Namesto 80 km/h je vozil 120 km/h.

Ekvadorski selektor na tečaju nemščine
Selektor Ekvadorja Luis Fernando Suarez je res temeljit. Pred mundialom je tako opravil tudi tečaj iz nemškega jezika, da bi na gostitelje napravil večji vtis. Njegova profesorica Monica Perez z Göthejevega instituta v Quitu je pojasnila, da je kar dober učenec, le pri izgovorjavi bo potrebne še malo vaje.

Francozi potrebujejo štiri vratarje
Trije vratarji Francozom niso bili dovolj, zato so za pomoč prosili domačine. Markus Peter, vratar amaterskega moštva iz Hannovra, je tako ob Fabienu Barthezu, Gregoryju Coupetu in Mickaelu Landreauju pomagal francoskim nogometašem pri treningu prostih strelov in volejev. Francozi so ga po končanem treningu pohvalili.