Henry in Trezeguet sta dobra prijatelja še iz najstniških let, ko sta bila soigralca pri Monacu. Po poročanju francoskih medijev je Henry nezadovoljen z odločitvijo Domenecha, da poleg njega v napadu ne igra tudi Trezeguet. Foto: EPA
Henry in Trezeguet sta dobra prijatelja še iz najstniških let, ko sta bila soigralca pri Monacu. Po poročanju francoskih medijev je Henry nezadovoljen z odločitvijo Domenecha, da poleg njega v napadu ne igra tudi Trezeguet. Foto: EPA
Raul Gonzales
Raul namerava zaznamovati svetovno prvenstvo s svojim deležem, saj je uspeh z državno reprezentanco še edino, kar mu manjka v bogati karieri. Foto: EPA

Francoski selektor Raymond Domenech se po preboju v drugi del vrača k svoji priljubljeni postavitvi 4-2-3-1, s Thierryjem Henryjem kot edinim pravim napadalcem. V moštvo se po prestani kazni vračata Zinedine Zidane in Eric Abidal.

"Španija ima močno ekipo z odličnimi igralci, ki dosegajo veliko golov. Ne vem še, kaj so njihove slabosti, jim moramo še poiskati," je Domenech previden v izjavah.

Samozavest kar kipi iz Špancev
Španski selektor Luis Aragones bo obdržal sistem s tremi napadalci, v katerem od začetka napoveduje kapetana Raula, ki bo tako zaigral na svoj 29. rojstni dan in katerega edina želja je prekiniti urok furie, ki se na velikih turnirjih kljub dobrim predstavam ne more prebiti višje od četrtfinala.

"Premorem ogromno zaupanje v moje fante, prvič, ker je to moja dolžnost, drugič, ker odkrito verjamem, da se bomo prebili naprej," je odločen Aragones.

Visoko samozavest potrjujejo tudi besede Fernanda Torresa: "S Francijo bo težko, sami so bili le drugi v skupini, in to pomeni, da mora njih bolj skrbeti s kom se bodo pomerili kot nas."

DOBRO JE VEDETI:
- Na mundialih se reprezentanci še nista srečali, zato pa so les bleus premagali furio v četrtfinalu EURA 2000 z 2:1. Raul je v zadnji minuti zastreljal najstrožjo kazen. V finalu Eura 1984 je slavila Francija z 2:0 pod vodstvom Michela Platinija.

- Niti Španija niti Francija nimata poškodovanih ali kaznovanih igralcev.

- Raul bo na svoj rojstni dan 99. nastopil za izbrano špansko vrsto.

- Po nastopu španskih rezervistov na zadnjem srečanju v skupini H, bodo španski nosilci igre bolj spočiti kot francoski, ki so napredovali šele z zmago proti Togu (2:0) v 3. krogu.

- Thierry Henry bo še posebej motiviran, zaradi rasističnih opazk Luisa Aragonesa o njem.

HANNOVER, osmina finala                
Torek ob 21.00:                        
                                       
ŠPANIJA                        FRANCIJA
---------- verjetni postavi: ----------
Casillas            Barthez            
Ramos               Sagnol             
Puyol               Thuram             
Ibanez              Gallas             
Pernia              Abidal             
Fabregas            Vieira             
Alonso              Makelele           
Xavi                Ribery             
Torres              Zidane             
Raul                Malouda            
Villa               Henry              
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Roberto ROSETTI (Italija)