Strel Maxija Rodrigueza za 1:0 ... Foto: Reuters
Strel Maxija Rodrigueza za 1:0 ... Foto: Reuters
Esteban Cambiasso
... in strel Estebana Cambiassa za 2:0. Foto: Reuters
Tevez in Saviola
Tevez je zamenjal neutrudnega Saviolo in upravičil nastop z golom in podajo. Foto: Reuters
Lionel Messi
Messi je v pičlih 15 minutah na igrišču podal Crespu za 5:0 in še sam zadel za končnih 6:0. Foto: Reuters
Maradona in Claudia ter Dalma
Maradona je skupaj z nekdanjo ženo Claudio in hčerko Dalmo na tribunah opazoval izredno predstavo svojih rojakov. Foto: EPA
Maxi Rodriguez
V 15. nastopu za gavče je Maxi Rodriguez dosegel četrti in peti gol. Foto: Reuters
Argentina in Maradona
Navijač SČG-ja
Navijači Srbije in Črne gore niso, razen navdušujočih potez nasprotnikov, videli ničesar, kar bi jim razvedrilo srce. Foto: Reuters

V srečanju, ki je bilo napovedano kot eden izmed derbijev prvenstva, smo videli pravo simultanko v režiji gavčev. "Ko moštvo takole drži skupaj je lahko doseči rezultat," je bil jasen Carlos Tevez, ki je še dodatno polaskal soigralcem: "Lepo je bilo gledati tako kombinatorno igro in velika čast je zame igrati s tako odličnimi igralci."

Toča golov
Revijo izjemnih golov je začel Maxi Rodriguez z razdalje, malce pozneje ga je posnemal Cambiasso. Maxi je znova udaril pred koncem prvega dela, ko je končal prodor Saviole. Nemoč SČG-ja je s prekrškom v 65. minuti za rdeči karton pokazal Kežman.

Nato so sinjemodri z goli Crespa, Teveza in Messija, ki sta dobila priložnost v drugem delu, dokončali delo. SČG že pripravlja kovčke.

Bodo ohranili trezno glavo?
Poraz naše nekdanje sodržavljane že pelje domov, medtem ko so se Južnoameričani z zmago že uvrstili v osmino finala.

Po dveh tekmah so se Argentinci z navdušujočima predstavama prebili na sam vrh kandidatov za naslov svetovnega prvaka. Seveda pa jih čaka še dolga pot, ob tem bodo morali znali pozabiti na evforijio, ki jo sprožajo v domovini, in se posvetiti vsakemu novemu koraku posebej.

Potopljena ladja
Pri SČG-ju so imeli težave že vse od začetka. Tik pred tekmo je prišlo do zamenjave v zadnjem trenutku - levega bočnega branilca Ivico Dragutinovića je zaradi poškodbe na ogrevanju zamenjal Milan Dudić. Začeli so slabo, hiter gol v 6. minuti in ladja se je začela potapljati. Že do polčasa so zaostali za tri zadetke, nato so spodbudneje začeli drugi del, a jih je izključitev Kežmana povsem potolka.

"Naši nasprotniki so bili precej boljši v vsakem elementu nogometne igre in so si povsem zaslužili tako visoko zmago," je bil pošten selektor Srbije in Črne gore Ilija Petković. "Lahko samo čestitam, še generacije, ki prihajajo, bodo govorile o tej tekmi," je povzel misli vseh prisotnih poraženi trener.

Od minute do minute:

KONEC TEKME: Konec izredne tekme v argentinski režiji.
88. Seveda je svoje dodal še veliki biser svetovnega nogometa Lionel Messi, ki mu je podal Tevez. Messi je prodrl po desni strani in z močnim stelom poslal žogo še šestič v mrežo SČG-ja, tokrat celo med nogami Črnogorca v vratih SČG-ja.
84. Mojstrovina Carlosa Teveza. Sprejel dolgo podajo Riquelmeja, preigral dva branilca (Gavrančića in Duljaja) in elegantno zadel v daljši kot Jevrića.
79. Prodor Messija po levi, izredno natančna hitra podaja na drugo stran, kjer jo je Crespo pospremil v mrežo za 4:0.
75. Debi Lionela Messija na članskem svetovnem prvenstvu, zamenjal je dvakratnega strelca Maxija Rodrigueza.
73. Sumljiv položaj v kazenskem prostoru Jevrića. Izredna poteza Riquelmeja, ki je s peto zaposlil Crespa, ki ga je podrl Gavrančić, a po mnjenju Rossetija brez prekrška.
69.
Zvonimir Vukić namesto Save Miloševića.
65. Prvi direktni rdeči karton na mundialu. Mateja Kežman je grobo podrl Javierja Mascherana.
58. Druga menjava pri Argentini: na igrišče prihaja najboljši nogometaš Južne Amerike Carlos Tevez, iz igre ob bučnem ploskanju odhaja Javier Saviola.
55. Po hitri akciji Ljuboje in podaji Kežmana je bil prenizek Milošević.
51. Kombinacija Riquelme - Sorin, Saviola streljal s sedmih metrov, Jevrić pa ubranil. Gol vseeno ne bi veljal, saj je bil Saviola v prepovedanem položaju.
51. Protinapad Argentine, ki ga je z razdalje zaključil Crespo. Jevrić je le s težavo ukrotil žogo.
49. Prva menjava pri SČG-ju. Ognjen Koroman na klop, v igro napadalec Danijel Ljuboja.
46. Takoj na začetku drugega dela je prvič resno zagrozila tudi Srbija in Črna gora. Z razdalje je poskušal Savo Milošević, vendar se je izkazal Roberto Abbondanzieri.
POLČAS: Konec izredno učinkovitega polčasa za Argentino, SČG je povsem na tleh.
42. Mladen Krstajić ne dohaja nasprotnikov, še posebej Saviole.
41. Spet Maxi Rodriguez, a večina zaslug pripada Savioli. El Canejo (Zajček) je na desni odvzel žogo Dudiću, prodrl v 16-metrski prostor in streljal v daljši kot Jevrića, ki je s skrajnimi močmi odbil žogo, Crespo je bil sicer prepozen, a ne Maxi Rodriguez, ki jo je pričakal na drugi vratnici in jo z malce sreče od vratnice pospravil v mrežo.
36. Zaradi ugovarjanja je glavni sodnik pokazal rumeni karton Crespu.
36. Podaja Saviole v prostor Crespu, ki je z lobom ugnal Jevrića, a stranski sodnik je pokazal prepovedani položaj. Posnetek je razkril, da ni bilo prepovedanega položaja.
31. Argentina vodi že z 2:0. Saviola na levi, dvojna podaja z Riquelmejem, Zajček je podal na vrh kazenskega prostora do Cambiassa, ta pa je podaljšal do Crespa. Hernan Crespo mu jo je nemudoma vrnil s peto, Cambiasso pa učinkovito končal za 2:0.
27. Albert Nadj je potegnil za majico Riquelmeja.
20. - 25. Srečanje se je umirilo, Argentina igra počasi in čaka na napake plavih, ti pa ne znajo dvigniti ritma.
17. Udarec za vodilno moštvo. Poškodba Luisa Gonzalesa v dvoboju s Savom Miloševićem. Zamenjal ga je Esteban Cambiasso.
10. - 15. Prevladujejo Južnoameričani, SČG še vzpostavlja ravnovesje.
7. Pozen štart in prekršek Ognjena Koromana nad kapetanom gavčev Juan Pablom Sorinom na argentinski polovici.
6. Maxi Rodriguez je s veliko hitrostjo vtekel v kazenski prostor in izkoristil izredno podajo Javierja Saviole z leve strani. Rodriguez je streljal v zgornji daljši kot vratarja Dragoslava Jevrića.
1. S sredine igrišča so začeli Argentinci.

GELSENKIRCHEN, skupina C, drugi krog   
                                       
ARGENTINA    6 - 0  SRBIJA IN ČRNA GORA
Rodriguez 6., 41.
Cambiasso 31.
Crespo 79.
Tevez 84.
Messi 88.





--------------------------------------- Abbondanzieri Jevrić Burdisso Duljaj Ayala Gavrančić Heinze Krstajić Sorin Dudić Gonzalez * Nadj Mascherano Stanković Rodriguez *** P. Djordjević Riquelme Koroman * Saviola ** Kežman Crespo Milošević ** --------------------------------------- * 17./Cambiasso * 49./Ljuboja
** 58./Tevez ** 69./Vukić
*** 75./Messi
Sodnik: Roberto ROSETTI (Italija)