Visoki Nikola Žigić bo tekmo začel v prvi enajsterici. Foto: EPA
Visoki Nikola Žigić bo tekmo začel v prvi enajsterici. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba bo moral zaradi dveh rumenih kartonov zadnjo tekmo izpustiti. Foto: EPA

Nobena reprezentanca nima možnosti za napredovanje, tako da kakšnega posebnega tekmovalnega naboja ne bo. "Težko je najti motiv. Poskušali smo se zbrati, toda naša
morala je na psu,
" je stanje v ekipi po porazu z 0:6 zgovorno ponazoril kapetan Savo Milošević, ki s to tekmo tudi končuje reprezentančno kariero.



V taboru Afričanov je več optimizma. "Vse bomo naredili, da končamo turnir z zmago," je pred svojo zadnjo tekmo na klopi Slonokoščene obale odločen selektor Henri Michel. Zdesetkanemu SČG-ju se lahko po robu postavi najmočnejša enajsterica z izjemo porumenelega Didierja Drogbaja, vendar bo Michel dal priložnosti tudi drugim. "Tako bodo lahko vsi rekli, da so bili na svetovnem prvenstvu in igrali," pravi Michel.

DOBRO JE VEDETI:
- Henri Michel je bil na mundialih selektor Francije (1986), Kameruna (1994) in Maroka (1998).

- SČG je v kvalifikacijah za to prvenstvo prejel le en gol, v Nemčiji pa se je njegova mreža zatresla že sedemkrat.

- Po osamosvojitvi Črne gore je to zadnji nastop reprezentance pod imenom Srbija in Črna gora. Nasledstvo nosilca v naslednjih kvalifikacijah bo podedovala Srbija, ki bo 16. avgusta že odigrala prvo prijateljsko tekmo proti Češki.

MÜNCHEN, skupina C, tretji krog
Sreda ob 21.00:
SLON. OBALA SČG ---------- verjetni postavi: ---------- Jacques Jevrić Eboue Basta K. Toure Gavrančić Boka Krstajić Meite Dragutinović Zokora Ergić Y. Toure Duljaj Akale Stanković Romaric Vukić A. Kone Žigić B. Kone Ljuboja --------------------------------------- Sodnik: Marco Rodriguez (Mehika)