Ruud van Nistelrooy je več brcal na treningu kot na tekmah. Foto: EPA
Ruud van Nistelrooy je več brcal na treningu kot na tekmah. Foto: EPA

Nizozemski golgeter je dosegel le en zadetek, bil na vseh tekmah v predtekmovanju zamenjan, v osmini finala pa je vseh 90 minut presedel na klopi. "Bilo je boleče. Če vodiš s 3:0 je razumljivo, da v igro ne stopi napadalec. Toda zaostajali smo z 0:1 in gorel sem od želje, da pomagam, vendar se je trener odločil za druge igralce. Na klopi sem se počutil kot navijač," je bil razočaran van Nistelrooy.

Povedal mi je, da od mene pričakuje več igre in ne samo zabijanje golov. Skušal sem mu ustreči in spremeniti igro, toda imam druge kvalitete. Ne morem se sprijazniti, da nisem igral, toda s to stvarjo moram zaključiti. O koncu reprezentančen kariere ne razmišljam."

Nogometaš, ki bo v soboto praznoval 30. rojstni dan, je podobno usodo doživel tudi v Manchester Unitedu, ki ga je iz jeze pred zadnjo tekmo tudi zapustil. "Upam, da bom karseda kmalu vedel, kaj več o nadaljevanju kariere. Če se ne bo zgodilo nič, se lahko vrnem tudi v Manchester. Seveda, se moram prej o vsem pogovoriti s klubom," ne izključuje možnosti vrnitve v Anglijo van Nistelrooy.