Brazilci se na stadionu Murumbi veselijo zadetka Freda. Foto: Reuters
Brazilci se na stadionu Murumbi veselijo zadetka Freda. Foto: Reuters
Miro Klose
Zimzeleni skoraj 36-letni Miroslav Klose je dosegel še 69. reprezentančni gol in na vrhu prehitel Gerda Müllerja. Foto: Reuters

Fred je s prsmi prejel podajo Thiaga Silve z desne strani, nato pa jo poslal za hrbet vratarja Vladimirja Stojkovića. Ob zadetku je slabo posredoval kapetan Srbije Branislav Ivanović. Navijači v Sao Paulu so izžvižgali domačo reprezentanco, ki manj kot teden dni pred uvodno tekmo prvenstva s Hrvaško ni navdušila.

Srbi so bili predvsem v prvem polčasu nevarnejši nasprotnik. V drugem pa je Miloš Jujić celo stresel vratnico. V 73. minuti je Hulk dosegel drugi gol, a je bil zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen.

Klose prehitel Müllerja
Nemčija
je v drugem polčasu napolnila mrežo Armenije in zmagala s 6:1. Miroslav Klose je z 69. golom na vrhu lestvice najboljših strelcev nemške reprezentance prehitel Gerda Müllerja. Rekord Müllerja je trajal 40 let. Visoko zmago "elfa" je zasenčila poškodba Marca Reusa, ki si je zvil gleženj, tako da je njegov nastop v Braziliji vprašljiv.

Širokov bo ostal doma
Tam pa zanesljivo ne bo ruskega kapetana Romana Širokova, čigar poškodba kolenskih vezi je prehuda, tako da bo moral na operacijo. Rusija je tudi brez njega z 2:0 premagala Maroko.

PRIJATELJSKE TEKME, petek

RUSIJA - MAROKO 2:0 (1:0)
V. Berezucki 29., Žirkov 58.

NEMČIJA - ARMENIJA 6:1 (0:0)
Schürrle 52., Podolski 72., Höwedes 73., Klose 76., Götze 82., 90.; Mhitarjan 70.

BRAZILIJA - SRBIJA 1:0 (0:0)
Fred 57.

Sobota:
HRVAŠKA - AVSTRALIJA
MEHIKA - PORTUGALSKA
JAPONSKA - ZAMBIJA
GRČIJA - BOLIVIJA
BELGIJA - TUNIZIJA
KOSTARIKA - IRSKA
SALVADOR - ŠPANIJA
ANGLIJA - HONDURAS
ZDA - NIGERIJA
ESTONIJA - TADŽIKISTAN
MADŽARSKA - KAZAHSTAN