Giorgio Chiellini na letališču Galeao v Riu de Janeiru, od koder je v sredo poletel proti Rimu. Foto: Reuters
Giorgio Chiellini na letališču Galeao v Riu de Janeiru, od koder je v sredo poletel proti Rimu. Foto: Reuters

Spomnimo, Suarez je bil v četrtek kaznovan z devetimi tekmami prepovedi nastopanja in s štirimesečno prepovedjo ukvarjanja s kakršno koli nogometno dejavnostjo. Poleg tega bo moral plačati še okoli 82.000 evrov kazni.

To pomeni, da bo urugvajski napadalec, član Liverpoola, izpustil prva dva meseca Premier lige, kjer naj bi zaigral šele na začetku novembra. Za reprezentanco, če odštejemo prijateljske tekme, pa naj bi znova nastopal šele leta 2016.

Chiellini: Nisem jezen na Suareza
"Do Suareza ne čutim nobene jeze ali zamere. Razočaran sem le nad razpletom tekme. Moje misli so z Luisom in njegovo družino, ki bo morala skozi težko obdobje. Kazen je pretirana. Srčno upam, da mu bo dovoljeno ostati kar se da blizu soigralcem," je bil sočuten italijanski branilec. Italija je po porazu z Urugvajem (1:0) izpadla s prvenstva.

Valcke: Kazen je primerna
Medtem pa generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jerome Valcke pravi, da je kazen primerna, hkrati pa dodaja, da bi moral Suarez iti na zdravljenje. "Če se zgodi enkrat, je to incident. Če se zgodi večkrat, to ni več incident. Zato je kazen takšna, vzgojna in primer za vse podobne izpade," je dejal Valcke.