Med najbolj branimi športnimi novicami je na MMC-ju pričakovano največ tistih s SP-ja 2014. Foto: MMC RTV SLO
Med najbolj branimi športnimi novicami je na MMC-ju pričakovano največ tistih s SP-ja 2014. Foto: MMC RTV SLO

Na MMC-ju RTV Slovenija smo na posebnem spletnem portalu www.rtvslo.si/sp2014, ki je imel skupno več kot šest milijonov ogledov strani, pripravili več kot 350 člankov na temo nogometa, v živo prenašali vse nogometne vsebine radijskih in televizijskih kolegov ter arhivirali skoraj 1.000 posnetkov oddaj in tekem. Vse tekme smo spremljali v živo, o vsem smo izčrpno poročali tudi na družbenih omrežjih Twitter in Facebook.

Med najbolj branimi spletnimi članki so poleg prispevka "Nemška zmaga nad Brazilijo s 7:1" (ta je imela tudi največ komentarjev - več kot tisoč) še članki o polfinalnih tekmah, finalni tekmi in Suarezovem ugrizu, ki so imeli več kot 50 tisoč ogledov. Izredno dobro sprejete in brane so bile tudi kolumne Slavka Jeriča in Juana Vasleta, praviloma z več kot 15 tisoč ogledi.

Skupinski del tekmovanja si je v živo prek spleta ogledalo okrog 80 tisoč gledalcev. Najbolj gledana tekma je bila tekma med Hrvaško in Mehiko z 12 tisoč gledalci. Vzporedne prenose tekem zadnjega kroga si je prek MMC TV-ja ogledalo okrog 10 tisoč gledalcev.

Izločilne boje si je v živo prek spleta ogledalo okrog 85 tisoč gledalcev. Najbolj gledana sta bila polfinalna večera s 16.500 oz. 17.500 gledalci ter finalni večer, ki ga je prek spleta spremljalo skoraj 19 tisoč gledalcev. Tekmo za tretje mesto si je, skupaj s studijskim programom, v živo prek spleta ogledalo skoraj 11 tisoč gledalcev.

V spletnem avdio- in videoarhivu so si uporabniki med oddajami najraje ogledovali posnetke izvajanj enajstmetrovk (do 10 tisoč ogledov) in posnetke studijskih oddaj po koncu tekem (do nekaj tisoč ogledov). Najbolj gledana tekma v arhivu je bila Nemčija - Brazilija.

Med najbolj gledanimi prispevki najdemo ugriz Luisa Suareza z več kot 28 tisoč ogledi, nemških 18 minut proti Braziliji, enajstmetrovko Neymarja na prvi tekmi Brazilije proti Hrvatom in gole Lea Messija (po okrog 10 tisoč ogledov).