Marca ni bila prav nič mila do svojih junakov. Foto: marca.com
Marca ni bila prav nič mila do svojih junakov. Foto: marca.com
Van Persie in Pique po šokantnem petkovem večeru
Odmevi iz Salvadorja po tekmi Španija - Nizozemska
Hud poraz "furie" proti Nizozemcem

Španci, aktualni svetovni in evropski prvaki, so proti četi Louisa van Gaala doživeli pravo nogometno lekcijo (5:1). "Katastrofa za uvod. Naše prvake je ponižala Nizozemska s spektakularno igro Robbna in soigralcev v drugem polčasu. Darila Casillasa in obrambe, ob taktičnih zablodah in menjavah, so privedla do škandalozne goleade. 1:5 za pozabo," ni prav nič mil do svojih junakov glavni španski športni časopis. Ob tem je bila naslovna stran v črnini z naslovom: "Popravite to! Čile in Avstralija, dve tekmi, da dokažemo talent in nogomet, ki sta nas popeljala med šampione. Verjamemo!"

Sport je na naslovnico napisal: "Kakšna tragedija za začetek!" Dodal je fotografijo s španskim junakom Ikerjem Casillasom na kolenih - podoba, ki pove več kot tisoč besed.

El Pais: "Slabše od najslabše nočne more za ekipo, ki na evropskih ali svetovnih prvenstvih od leta 2008 ni prejela več kot enega gola na tekmo. Popolna katastrofa."

Kratek in jedrnat je bil tudi AS: "Dame in gospodje, izgubili smo čarobni občutek."

L'Equipe: "Nizozemska je ponižala Špance. Potem ko so v Južni Afriki prav tako padli na prvi oviri proti Švici, ima Španija ponovno učni primer, na katerem lahko gradi. V drugem polčasu je stadion v Salvadorju doživel pravcati festival napadalnega nogometa. To je velika zmaga za Nizozemsko."

Nizozemski De Telegraaf: "Neponovljivo maščevanje. Zlati nizozemski trikotnik je pripravil sanjski začetek svetovnega prvenstva. Tak začetek si je van Gaal lahko le želel. 'Travmatični' poraz iz Južne Afrike pozabljen za trenutek."

Nemški Bild: "Robben je potopil španske prvake. Nizozemska je nov favorit za naslov. Svetovni prvaki razbiti!

Brazilski Globoesporte: "Karneval. Van Persie in kolegi so pripravili pravi festival in ponižali prvake Špance. Razplet dogodkov ne bi mogel biti bolj simboličen. Robben, tako kritiziran pred štirimi leti, je zabil dva gola. Van Persie, ki je bil pred štirimi leti neviden, pa še dva. Casillas, junak v Soccer Cityju, je povsem odpovedal."

Eurosport: "Čuti se, da so se v drugem dnevu prvenstva zgodili dogodki, ki so zatresli nogometni svet. Robin van Persie je dosegel gol, ki bo za vedno ostal zapisan v spominu na svetovna prvenstva, a tega dvoboja se bomo spominjali tudi in zlasti po tem, da je bila ekipa pravih velikanov ponižana. Morda kot še nikoli do zdaj. To ni bil le poraz, to je bil masaker. Večer, ko je imenitna druščina igralcev Barcelone, Reala, Atletica, Chelseaja in Manchester Cityja 'umrla' v odprtem boju, na igrišču."

Van Persie in Pique po šokantnem petkovem večeru
Odmevi iz Salvadorja po tekmi Španija - Nizozemska
Hud poraz "furie" proti Nizozemcem