Grega Sorčan in Andraž Šporar sta tudi ključna moža slovenske mlade reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Grega Sorčan in Andraž Šporar sta tudi ključna moža slovenske mlade reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

ed stotimi najobetavnejšimi sta dobila tudi Andraž Šporar in Grega Sorčan.

Kar trije nogometaši so v elitni druščini iz slovenske lige. Poleg obeh Slovencev je to še Blessing Eleke, ki je blestel v dresu Gorice. 19-letni Nigerijec je z 12 goli drugi strelec prvenstva, na seznamu pa je ob klubu vpisana že Olimpija. Z vodilnim klubom slovenske lige uradnega podpisa še ni bilo, a je Eleke tik pred prihodom v Ljubljano. V Stožice prihaja kot zamenjava za Šporarja, s 17 goli prvega strelca slovenske lige. Nadarjeni Ljubljančan bo kariero nadaljeval pri švicarskem Baslu, ki je zanj plačal rekordno odškodnino za slovensko ligo. Sorčan se je izkazal med vratnicama Gorice in potrdil, da se Sloveniji za prihodnost na vratarskem položaju res ni bati.

Na seznamu so nogometaši, ki so rojeni na oziroma pozneje kot 1. 1. 1994. Seznam je pripravljen v sodelovanju in pogovori z ogledniki, trenerji, novinarji in navijači z vsega sveta. Vse leto spremljajo številna imena in na koncu izberejo 100 imen, ki jim v prihajajoči generaciji napovedujejo najsvetlejšo prihodnost. Med njimi so že dobro uveljavljeni igralci, ki navdušujejo v že močnih klubih in najelitnejših ligah, ter tisti, katerih čas še prihaja in s svojo nadarjenostjo veliko obetajo.

Lani tudi Oblak in Zahović
Obenem poskrbijo, da je seznam tudi pester, kar se tiče nacionalnosti. Na seznamu so letos nogometaši iz 46 držav, mednje pa niso uvrstili igralcev, kot so Hakan Calhanoglu, Aymeric Laporte, Adrien Rabiot in Marquinhos. Razlog? Enostavno so že tako uveljavljeni nogometaši, da jih ni treba izpostavljati med najobetavnejšimi.

Med drugim so na seznamu urugvajski branilec Atletica Jose Gimenez, napadalec Basla Breel Embolo, ki bo kmalu prestopil v močnejši klub, njegovo mesto pa bo zasedel Šporar, Katalonec v dresu Arsenala Hector Bellerin, Evertonov katalonski napadalec Gerard Deulofeu, napadalec Athletica iz Bilbaa Inaki Williams, Milanova centralni branilec Alessio Romagnoli in izjemno nadarjeni vratar Gianluigi Donnarumma, napadalec Fiorentine Federico Bernardeschi, nemški vezist iz Liverpoola Emre Can, Schalkejev obet za prihodnost Leroy Sane, Francoz, ki mreže trese za Manchester United, Anthony Martial, obetavni francoski krilni napadalec Bayerna Kingsley Coman, Angleži Dele Alli, Eric Dier, John Stones in Raheem Sterling, Hrvat Alen Halilović, ki blesti v Gijonu, kamor ga je posodila Barcelona …