Ashley Cole in Shaun Wright Phillips sta obiskala Muambaja v londonski bolnišnici. Foto: Reuters
Ashley Cole in Shaun Wright Phillips sta obiskala Muambaja v londonski bolnišnici. Foto: Reuters
Fabrice Muamba
Tekma na White Hart Lanu je bila preložena. Foto: Reuters

Zdravniško osebje v londonski bolnišnici je potrdilo, da je še naprej v kritičnem stanju na intenzivni negi. 23-letni Muamba se je v soboto v 41. minuti zgrudil na tla med tekmo četrtfinala Pokala FA med Tottenhamom in Boltonom.

"Njegovo srce zdaj bije brez pomoči aparatov, prav tako pa lahko premika roki in nogi. Kljub temu bo njegova dolgoročna prognoza še nekaj časa ostala nejasna. Še vedno je stanje kritično, zato bo še naprej budno spremljan na intenzivni negi londonske bolnišnice," so zapisali pri Boltonu, njihova tekma 29. kroga Premier lige proti Aston Villi je preložena.
Klub je še sporočil, da je dobili številne dobre želje navijačev, ki skušajo na ta način pomagati mlademu nogometašu, njegovi zaročenki in triletnemu sinu v najhujših trenutkih. Med drugimi sta se oglasila tudi angleški nogometni zvezdnik David Beckham in predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter.

21-letni študent univerze v Swanseaju Liam Stacey je moral na sodišče, potem ko je na Twitterju objavil rasistične opazke o Muambaju. Po prijavi preostalih uporabnikov tega socialnega omrežja so ga aretirali.