Nekaterim se zdi, da
Nekaterim se zdi, da "Strama" ne pokaže dovolj spoštovanja do svojih tekmecev. Foto: EPA
Jose Mourinho
Ali gre mladi italijanski strateg res po poti neuničljivega Portugalca? Foto: EPA

Nekdanji nogometaš, ki je kariero pri Bologni že leta 1995 hitro moral končati zaradi hude poškodbe kolena, je postal trener Interja marca, ko je predsednik kluba Massimo Moratti odpustil Claudia Ranierija. Mladi Stramaccioni, ki je do tedaj uspešno vodil Interjevo mlado ekipo, je priložnost pograbil z obema rokama. Igra Interja se je občutno popravila, igralci in predsednik kluba mu zaupajo in zdi se, da je pred njim blesteča prihodnost.

Predsednik kluba zaupa v mladega stratega
Po nedeljskem derbiju "della Madonnina", mestnem dvoboju med milanskima kluboma, so apetiti kluba in navijačev še narasli. Karizmatični lastnik kluba Moratti po tekmi ni skoparil s hvalnicami na račun mladega trenerja: "V Andrei Stramaccioniju vidim veliko dobrih lastnosti, ki so odlikovale Joseja Mourinha. Odlično obvladuje igralce in nadzoruje igro. Zmaga na derbiju lahko pomeni odločilni preobrat v sezoni. Igralce je prepričal, da zmorejo. Ima velike sanje, tako kot Mourinho."

"Strama" ostaja skromen
Zdi se, da hvalnice in laskave primerjave Rimljana ne ganejo. Ko so ga novinarji vprašali za komentar na nedavno Morattijevo izjavo, je skromno pripomnil: "Predsednikove besede mi laskajo, toda na tej točki se ob njih lahko le nasmehnem. Mourinho ima za sabo številne velike uspehe, o katerih sam lahko za zdaj le sanjam. Kar je dosegel Jose, so sanje vsakega mladega trenerja. "Mou" sodi med moje trenerske vzornike, med trenerje, ki jih najbolj spoštujem. Zelo pa cenim tudi Luciana Spalettija, Renza Ulivierija in Antonia Conteja."

Preziosi: Nima spoštovanja do tekmecev
Čeprav ima Stramaccioni veliko privržencev, pa se tudi v Italiji najdejo ljudje, ki nad njegovim vedenjem niso najbolj navdušeni. Mednje sodi predsednik Genoe Enrico Preziosi. Zmaga Interja z igralcem manj, ki jo je dosegel v nedeljo na San Siru, je Preziosija pustila hladnega. Prepričan je, da je bil Milan oškodovan (meni, da je bil prekršek, ki ga je sodnik Paolo Valeri dosodil nad vratarjem Interja Samirjem Handanovićem in zaradi katerega je posledično razveljavil Milanov gol, nesmiseln). Poleg tega pa se mu je zdelo Stramaccionijevo proslavljanje zmage nad mestnim rivalom pretirano. Predsednik Genoe:" Zelo me je zmotilo Stramaccionijevo obnašanje na nedeljski tekmi. Pretirano se je drl, veselil, do nasprotnika ni pokazal nobenega spoštovanja. Res je, da je Andrea še mlad, toda do statusa velikega trenerja mu manjka še veliko."