Marko Šuler (desno) je čestital strelcu zadetka Goranu Cvijanoviću. Foto: BoBo
Marko Šuler (desno) je čestital strelcu zadetka Goranu Cvijanoviću. Foto: BoBo
Maribor v Ljubljano s +1

"Mislim, da smo danes odigrali dobro tekmo, v kateri smo želeli zmagati. To nam je tudi uspelo. Bili smo boljši v prvem polčasu, nato je sledil manjši padec v drugem, ko je Olimpija potem prišla do nekaj priložnosti. Tudi mi smo v nadaljevanju še imeli možnosti, še bi lahko dosegli zadetek, a če povzamem, smo lahko zadovoljni z zmago," je še povedal Šimundža.


Marko Šuler, igralec Maribora: "To je za nas zelo realen in pozitiven rezultat, pred nami je še drugi polčas, nič še ni končano. Zame je tudi derbi tekma kot tekma, nasprotnik, ne glede na to, kdo to je, nanj se moraš pripraviti in zmagati, pa je vseeno, ali je to Olimpija, Krka ali Celje, ki prihaja kot naslednji. Današnji rezultat je dober, a je lahko hitro varljiv. Če bomo tudi v Ljubljani igrali tako, kot smo danes v prvem polčasu, potem rezultat in napredovanje ne bi smela izostati. Naša igra in tempo sta v drugem polčasu potem padla, moramo ga znati zadržati, saj vidimo, da je taki ekipi, kot je Olimpija, težko parirati."

Milorad Kosanović, trener Olimpije: "Čestitam Mariboru za zmago, bil je boljši v prvem polčasu, dosegel gol in zasluženo zmagal. Mi smo v drugem polčasu začeli igrati bolje, tako kot znamo, bili nekoliko boljši, nadzirali potek tekme, tudi občinstvo je imelo priložnost, da vidi lepo tekmo. A današnji dvoboj je šele prvi polčas v pokalu, ostaja nam upanje, da lahko čez teden dni naredimo boljši izid. Imamo težave, sicer tudi dosti dobrih zadev, ampak od začetka prvenstva igramo brez napadalca. Če bo to čez teden dni bolje, si bomo skušali priboriti preboj v finale. Hvala vsem gledalcem za podporo, tako Mariboru kot nam, in čestitke Anteju Šimundži za zmago."

Nemanja Mitrović, igralec Olimpije: "V prvem polčasu smo malo bojazljivo krenili v igro, dobili gol, potem pa smo se zbrali in dokazali, da lahko igramo z vsakim. Rezultat nas drži med živimi. Z naše strani je bilo v prvem delu slabo, v drugem smo spustili žogo na tla in dokazali, da lahko igramo proti vsakomur. Mislim, da izid 1:0 ni slab rezultat za nas. Vsi vemo, da če dobiš gol doma, moraš dati potem tri v gosteh, to pa je proti Mariboru zelo težko. Če bomo pametno igrali v Ljubljani, potem bo še zanimivo."

Maribor v Ljubljano s +1