Real Madrid je drugič v svoji zgodovini osvojil evropski superpokal. Prvič mu je to uspelo leta 2002. Največ tovrstnih lovorik ima Milan - pet. Foto: Reuters
Real Madrid je drugič v svoji zgodovini osvojil evropski superpokal. Prvič mu je to uspelo leta 2002. Največ tovrstnih lovorik ima Milan - pet. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je takole prvič matiral Beta. Foto: EPA
Real Madrid
"Atomska" začetna enajsterica madridskega Reala. Foto: Reuters
Mark Clattenburg
Sodnik Mark Clattenburg je prvi na evropskih tekmovanjih uporabil peno za označevanje, ki je bila uspešno preizkušena na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA

Real, zmagovalec Lige prvakov, je bolje začel tekmo, vendar si v uvodu večjih priložnosti ni priigral. Prosti strel Ronalda v 13. minuti je zletel čez vrata. Pet minut pozneje je precej na desni strani kazenskega prostora Gareth Bale utekel na podajo, a je bil prekratek. Na drugi strani je v 20. minuti po levi strani kazenskega prostora Reala prodrl Vitolo in sprožil, toda Iker Casillas je bil na mestu.

Ronaldo popravil "napako"
V 26. minuti pa priložnost za Real. Ronaldo se je po podaji Karima Benzemaja mojstrsko prebil pred Beta, a je nato le nastreljal portugalskega rojaka. Čez štiri minute je Ronaldo popravil "napako", potem ko je žogo po podaji Bala z leve strani pričakal na daljši vratnici, od koder jo je poslal za hrbet Beta.

Casillas preprečil izenačenje
Sevilla je imela lepo priložnost za izenačenje v 34. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru Reala je na levi strani do žoge prišel Carrico, a je Casillas pravočasno stekel iz vrat in preprečil zadetek. Boljši Real je tako dobil polčas z 1:0.

Naveza Benzema-Ronaldo poskrbela za 2:0
Real je v drugem polčasu hitro povišal vodstvo in praktično odločil tekmo. Benzema je v 49. minuti na levi strani kazenskega prostora v ogenj poslal Ronalda, ki je z diagonalnim strelom pod prečko še drugič ukanil Beta. Ritem je v nadaljevanju nekoliko padel, Real pa je brez težav branil prednost. V 68. minuti je z roba kazenskega prostora silovito sprožil James Rodriguez, vendar je bil Beto na mestu.

Jalov pritisk Seville v končnici
Sevilla je bila še najbližje častnemu zadetku v 89. minuti, ko je Grzegorz Krychowiak silovito sprožil z okoli 20 metrov, a se je Casillas izkazal s parado. V nadaljevanju akcije je "bomba" Figueirasa zletela mimo leve vratnice. Sevilla je v končnici tekme nizala nevarne akcije, vendar se je Real ubranil.

EVROPSKI SUPERPOKAL
CARDIFF, Wales
REAL MADRID - Sevilla 2:0 (1:0)
27.000; Ronaldo 30., 49.
Real Madrid: Casillas; Carvajal , Pepe, Ramos, Coentrao (84./Coentrao); Kroos , Modrić (86./Illarramendi); Bale, James Rodriguez (72./Isco), Ronaldo; Benzema.
Sevilla: Beto, Coke (84./Figueiras), Fazio, Pareja, Fernando Navarro ; Krychowiak, Carrico; Vidal (66./Aspas), Denis Suarez (79./Reyes), Vitolo ; Bacca.
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)