Veselje po golu, ki je potrdil uvrstitev na svetovno prvenstvo. Foto: EPA
Veselje po golu, ki je potrdil uvrstitev na svetovno prvenstvo. Foto: EPA

V 72. minuti so petkratni prvaki, ki so igrali na vseh svetovnih prvenstvih do zdaj, izvedli mat v treh potezah. Marquinhos je podal Neymarju, ta je "s prve" podaljšal do Lucasa Paquetaja, ki se je odlično znašel med Williamom Tesillom in Davinsonom Sanchezom ter prav tako "s prve" žogo poslal v mrežo. Neporaženi Brazilci so na 12 kvalifikacijskih tekmah zmagali 11-krat.

"Uvrstitev na SP je plod našega dela, ki smo ga opravili v preteklosti. Zaradi trenutnega stanja, ki ga doživljam v Lyonu, sem po golu zajokal od veselja," je dejal strelec zadetka. Selektor Tite je že napovedal, da bo v letu dni, ki ekipo loči do mundiala, od svojih igralcev zahteval "stabilnost, kreativnost in zmage". Kot pravi, je odličnost gonilna sila te ekipe: "Temu se moramo čim bolj približati."

V dobrem položaju so tudi Argentinci, ki imajo celo dve tekmi manj od večine konkurentov. S 25 točkami so na zanesljivem drugem mestu. Ekvador, ki je bil z 1:0 boljši od zadnje Venezuele, je z 20 tretji, razburljiv pa je boj za četrto mesto, ki še neposredno vodi v Katar. Čile, ki se je na četrto mesto povzpel z zmago v Paragvaju (0:1), Kolumbija in Urugvaj imajo vsi po 16 točk.


13. krog:
EKVADOR – VENEZUELA 1:0 (1:0)
Hincapie 41.

PARAGVAJ – ČILE 0:1 (0:0)
Silva 56./ag

BRAZILIJA – KOLUMBIJA 1:0 (0:0)
Paqueta 72.

PERU – BOLIVIJA 3:0 (3:0)
Lapadula 9., Cueva 31., Pena 39.

Petek:
URUGVAJ – ARGENTINA

Lestvica: Brazilija 34, Argentina 25, Ekvador 20, Čile, Kolumbija in Urugvaj po 16, Peru 14, Paragvaj in Bolivija po 12, Venezuela 7.