Marcos Tavares je rešil Mariborčane pred porazom. Foto: EPA
Marcos Tavares je rešil Mariborčane pred porazom. Foto: EPA
Enis Đurković
Enis Đurković je mojstrsko zadel za 2:1. Foto: Aleš Fevžer
Benjamin Verbič
Benjamin Verbič je popeljal Celjane v vodstvo. Foto: Aleš Fevžer
Petek in Verbič strelca v Kidričevem
Remi tako v Kranju kot tudi v Kidričevem

Mariborčani so odlično začeli srečanje, saj so že v 8. minuti prišli do vodstva. Agim Ibraimi je v hitrem protinapadu na levi strani kazenskega prostora našel Dejana Mezgo, ki je nato z diagonalnim strelom za levo vratnico matiral Žana Pelka.

Bubanja izničil vodstvo
A vodstvo gostov je bilo kratkotrajno, saj je že v 13. minuti Enis Đurković lepo našel vtekajočega Davorja Bubanjo, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal v levi zgornji kot vrat Jasmina Handanovića.

Žoga več v nogah Triglava
Sledila je dokaj enakovredna igra. V 33. minuti je Robert Berić za las streljal mimo vrat. Na drugi strani je Klemen Šturm v naslednjem napadu zatresel mrežo, a je bil v nedovoljenem položaju. Triglav je bil v prvem polčasu celo več pri žogi (60:40), a je Maribor sprožil v okvir vrat strel več (3:2).

Milec s prostega strela v prečko
Na začetku drugega polčasa je Pelko ubranil močan strel Mezge z neposredne bližine, v 54. minuti pa je Martin Milec s prostega strela z okoli 20 metrov stresel prečko.

Mojstrovina Đurkovića za 2:1
Natančnejši je bil na drugi strani v 76. minuti Enis Đurković, ki je po pravi mojstrovini povedel domače v vodstvo. Đurković je najprej preigral Nejca Mevljo, nato pa še Handanovića in žogo poslal v prazno mrežo.

Tavares poskrbel za remi
Ko je že kazalo, da se bodo Triglavani veselili prestižne zmage, je Marcos Tavares v 90. minuti sprožil z roba kazenskega prostora in zadel desni spodnji kot Pelkovih vrat. Končna statistika: posest žoge - 57:43 za Triglav, streli v okvir vrat - 4:8 za Maribor.

Aluminij kljub premoči Celja iztržil remi
Celjani so bili večji del srečanja v Kidričevem boljši nasprotnik. Povedli so v 41. minuti, ko je Benjamin Verbič sprožil z 20 metrov in zadel desni zgornji kot vratarja Tomaža Murka. Kljub prevladi domačih so gostje izenačili v 66. minuti, ko se je Timotej Petek otresel enega izmed branilcev, nato pa matiral še Matica Kotnika. Varovancem Miloša Rusa do konca ni uspelo žoge še enkrat spraviti v domačo mrežo.

POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, prvi tekmi


TRIGLAV - MARIBOR 2:2 (1:1)
1.000; Bubanja 13., Đurković 76.; Mezga 8., Tavares 90.

Triglav: Pelko, Šturm , Zolić, Stojnić, Klemenčič, Jelar, M. Poplatnik, Pokorn, A. Poplatnik (83./Sever), Bubanja (87./Ovčina), Đurković (79./Šujica).
Maribor: Handanović, Milec, Mevlja, Arghus, Viler, Ibraimi , Filipović, Mertelj (80./Dodlek), Mezga (65./Cvijanović), Berić, Smrekar (65./Tavares ).

ALUMINIJ - CELJE 1:1 (0:1)
300; Petek 66.; Verbič 41.
Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Žagar , Drevenšek, Rešek, Jovanović (62./Petek), Bloudek, Medved (90./Lonzarić), Črnic (66./Spahić), Kurež.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Gobec, Medved , Gaber, Tomažič Šeruga, Žurej (83./Bajić), Zajc , Bajde (59./Srdić).

Povratni tekmi bosta 8. maja. Finale bo 29. maja v Kopru.

Petek in Verbič strelca v Kidričevem
Remi tako v Kranju kot tudi v Kidričevem