Nekdanji kapetan angleške repezentance je znan po divjem temperamentu. Foto: EPA
Nekdanji kapetan angleške repezentance je znan po divjem temperamentu. Foto: EPA
Alan Pardew
Alan Pardew je postal prava ikona na St. James Parku. Foto: EPA

31-letnemu nogometašu je razsodišče naložilo štiri tekme neigranja in globo 260.000 evrov. Terryjev odvetnik je izrazil razočaranje nad razsodbo FA-ja, posebej zaradi tega, ker so angleškega branilca na sodišču iste obsodbe oprostili. Nekdanji angleški kapetan ima 14 dni časa, da se na obsodbo pritoži. Če tega ne bo storil, bo kazen takoj stopila v veljavo.
Evropski prvaki v soboto na londonskem derbiju gostujejo na stadionu Emirates, Terry pa bo izpustil še tekme z Norwichem doma, gostovanje pri Tottenhamu in veliki derbi z Manchester Unitedom 28. oktobra na Stamford Bridgeu.
Incident s Ferdinandom le kaplja v morju
Domnevni škandal je le eden v vrsti številnih incidentov, ki si jih je angleški branilec privoščil v zadnjih letih. Septembra 2001 so bili Terry in trije njegovi moštveni kolegi obsojeni zaradi žalitev ameriških turistov na londonskem letališču Heathrow. Januarja 2002 so bili kapetan Chelseaja in še dva nogometaša obtoženi zaradi nadlegovanja in izzivanja varnostnika v nekem nočnem lokalu, a je sodišče odločilo, da so nedolžni. Leta 2009 so Angleška nogometna zveza in Chelsea imeli nekdanjega angleškega kapetana pod drobnogledom zaradi domnevnega jemanja denarja od novinarja pod krinko. Krivde mu niso dokazali.

Newcastle kar za osem let podaljšal pogodbo s Pardewom
Vodstvo Newcastla, katerega član je tudi mladi slovenski reprezentant Haris Vučkić, trenerju Alanu Pardewu očitno zelo zaupa, saj je z njim podaljšalo pogodbo za naslednjih osem let. Do konca sezone 2019/20 bodo z njim tudi pomočniki John Carver, Steve Stone in Andy Woodman.

Poteza je kar malce nenavadna za Newcastle, saj je ta v zadnjih osmih letih zamenjal osem trenerjev. "Pogodbe smo podaljšali, da zagotovimo stabilnost, potrebno za stalne uspehe v Premier ligi in v evropskih tekmovanjih," so zapisali na spletni strani.

Pardew je Newcastle prevzel decembra 2010, v prejšnji sezoni pa je z njim zasedel peto mesto.