Prizor s torinskega trga San Carlo takoj po stampedu. Foto: EPA
Prizor s torinskega trga San Carlo takoj po stampedu. Foto: EPA
Panika v Torinu: ljudje hodili drug po drugem

Županja Chiara Appendino je razglasila, da se bo mesto na dan pogreba žrtvi, ki je bila vse od usodnega večera v komi, poklonilo z dnevom žalovanja. Po sprejemu v bolnišnico so jo neuspešno oživljali več kot 30 minut. V naslednjih dneh se je njeno stanje poslabševalo.

Piolettijeva, doma iz mesteca Domodossola na severu Piemonta, je bila najtežje ranjena izmed več kot 1.500 poškodovanih ljudi, ki so pred dvema tednoma finale iz Cardiffa spremljali na torinskem trgu San Carlo. V prerivanju in brezglavem diru se je osem ljudi huje poškodovalo. 7-letni deček, ki je bil več kot teden dni prav tako v komi, počasi okreva.

Kriva petarda ali solzivec?
Na trgu je bilo med tekmo 30 tisoč ljudi. Dan po stampedu so poročali, da je panika nastala po vodstvu Reala s 3:1 in eksploziji močnejše petarde, ko naj bi nekdo v šali začel vpiti "bomba" in vsem pognal strah v kosti, saj so menili, da gre za teroristični napad. Policija neljubi dogodek še vedno preiskuje in domnevnega vzroka še ni potrdila. Priče so poročale tudi o tem, da naj bi nekdo uporabil solzivec, zaradi česar so ljudje težko dihali.

"Nogometni klub Juventus želi izraziti iskreno sožalje ob smrti Erike. Dogodek, ki se je zgodil 3. junija, in žrtve te tragedije ostajajo v srcih in mislih vseh, ki so povezani s klubom," so pri stari dami zapisali v izjavi za javnost.

Na finalu evropskega pokala leta 1985 v Bruslju med Juventusom in Liverpoolom je na stadionu Heysel umrlo 39 ljudi, ko so navijači pritisnili ob zid in je nato ta popustil.

Panika v Torinu: ljudje hodili drug po drugem