Maribor je leta 2011 klonil pred Bruggeem po šokantni končnici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor je leta 2011 klonil pred Bruggeem po šokantni končnici. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Direktor Ban o sporni tekmi Maribor - Brugge

"Obveščamo vas, da v povezavi s tekmo ni bil sprožen noben disciplinski postopek. Analiza trga športnih stav ni pokazala nobenih znakov nepravilnosti, ne pri stavah pred tekmo in ne pri stavah v živo med tekmo. Zato ta tekma ni bila in ni predmet manipulacij zaradi športnih stav," so zapisali pri Uefi.

Vabljeni k ogledu in branju:
- spodaj si v veliki videonovici oglejte televizijsko poročilo šokantnega preobrata s 3:0 na 3:4
- Obtožujoči dokumentarec ARD-ja
- MMC-jevo poročilo s tekme
- Odmevi po tekmi v Ljudskem vrtu

Dokumentarec nemške televizije razburkal javnost
Pred desetimi dnevi je veliko prahu dvignil dokumentarni film nemške televizije ARD, ki je pod drobnogled vzel prirejanje izidov na nogometnih tekmah. V dokumentarcu je kot sumljivo označeno tudi srečanje med Mariborom in Bruggeem, ki se je po vodstvu Maribora s 3:0 dvajset minut pred koncem končalo z izidom 3:4 za goste. Zdaj nekdanji sodelavec Uefe, ki se je boril proti prirejanju izidov, zatrjuje, da je bila tekma prodana.

"Večer pred tekmo me je moj vir z Balkana obvestil, naj bom pozoren na to tekmo," je v predvajanem dokumentarcu povedal Rudolf Stinner, nekdanji član Uefine skupine za boj proti prirejenim tekmam. Stinner se natančno spominja dogodkov izpred dveh let: "Rečeno mi je bilo, da bodo 20 minut pred koncem tekme vplačane velike vsote na zmago gostov iz Bruggea. To je pomenilo, da je moral Brugge v zadnjih 20 minutah doseči štiri zadetke, saj je Maribor vodil s 3:0."

Maribor: Zgodba za nas še ni končana
Vodstvo mariborskega kluba je z zadoščenjem sprejelo dopis Uefe, a hkrati napovedalo, da zgodba zanje še ni končana. "Gospod, ki se ukvarja s kavbojskimi teorijami in si z naše strani ne zasluži javnega imenovanja, je ujet na laži ob nesmiselnem, neutemeljenem obtoževanju kluba, ki vsa leta ponosno zastopa Slovenijo v evropskih pokalnih tekmovanjih in se ravna po vseh pravilih pristojnih institucij. Prvo zadoščenje v boju za resnico imamo. S tem pa zgodba za nas ni končana. Zdaj se nadaljuje boj proti osebam, ki so s podlimi podtikanji skušale blatiti ime našega kluba, po pravni poti," so odločni v taboru vijoličastih.

Direktor Ban o sporni tekmi Maribor - Brugge