Lionel Messi je na prvi tekmi z dvema zadetkoma priigral Barceloni veliko prednost. Foto: Reuters
Lionel Messi je na prvi tekmi z dvema zadetkoma priigral Barceloni veliko prednost. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho bo v torek tekmo spremljal na tribuni. Foto: Reuters
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez je bil na novinarski konferenci jezen, ker se v zadnjih dneh govori samo o dogajanjih zunaj zelenic. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo si je med ponedeljkovim treningom vzel malce odmora. Foto: EPA

Evropska nogometna zveza je zavrnila nove pritožbe madridskega Reala, potem ko je ta Barceloni že očital pristranskost sodnikov in s tem posredno pomoč pri napredovanju v finale Lige prvakov.

Trener Reala Jose Mourinho, ki je kritiziral delo nemških sodnikov in Uefi očital, da je Barceloni pomagala do pomembne prednosti pred povratno tekmo. Pri Uefi so že dejali, da novih pritožb ne bodo sprejemali, disciplinska komisija pa bo dozdajšnje pritožbe preučila v petek. Real je med drugim zahteval, da Uefa sankcionira Daniela Alvesa, Pedra Rodrigueza in Sergia Busquetsa zaradi simuliranja poškodb, medtem ko je evropska zveza že zavrnila proteste zaradi rdečega kartona Pepeja. Pri Realu bo manjkal še kaznovani Sergio Ramos, Mourinho pa bo tekmo spremljal s tribune.

Oba kluba v soboto klonila
To bo zadnji izmed štirih "el clasicov" v zadnjih 17 dneh. Barca je najprej na prvenstveni tekmi v Madirdu izvlekla remi (1:1) in si praktično že zagotovila tretji zaporedni naslov španskega prvaka. V soboto sta oba velika tekmeca izgubila tekmi v španskem prvenstvu, a Katalonci imajo še vedno osem točk naskoka, do konca pa so le še štirje krogi. V soboto Real gostuje v Sevilli, dan zatem pa Barca gosti Espanyol in odločitev o prvaku bi lahko bila znana že ta konec tedna.

Valdano: S povratkom bi postali heroji
"Nikoli ne veš, kaj vse se lahko zgodi na povratni tekmi. Finalista še nista določena," se ne predaja vratar Iker Casillas. Še bolj odločen je športni direktor Jorge Valdano: "Navijači Reala so vedno verjeli v velike povratke. V tekmo bomo šli pozitivno naravnani, če nam uspe povratek, bi igralci postaji pravi heroji."
Vrača se Iniesta
Pri Barceloni so odločeni, da pred svojimi navijači potrdijo finale, kjer se bodo najverjetneje srečali z Manchester Unitedom, ki so ga pred dvema letoma v Rimu že odpravili z 2:0. V nedeljo je treniral tudi Andres Iniesta, ki je imel poškodovano mečno mišico in ni igral na prvi tekmi. Vezist bo zelo verjetno začel tekmo, končno odločitev bo Pep Guardiola sprejel v torek.
Branilec Eric Abidal, ki je marca prestal operacijo tumorja na ledvicah, je dobil zeleno luč zdravnikov. Tekmo bo začel na klopi. Manjkali bodo Adriano Correia, Maxwell in Gabriel Milito.
Guardiola: Mourinho nas na vsak način želi izložiti
"Tudi na povratni tekmi bomo napadali, a le po zdravi pameti. Imeli bomo veliko podporo s tribun, najbolj pomembno bo, da ujamemo pravi ritem, žoga mora krožiti hitro. Real ima enajst izjemnih igralcev, Mourinho jih bo še posebej motiviral, na vsak način nas hoče izločiti," je poudaril Guardiola.
V izbrani vrsti bo odličje še naprej odlično
"Mislim, da bi morali govoriti o nogometu, ne pa o teh neumnih stvareh zunaj igrišč. Mi se bomo skušali popolnoma osredotočiti na tekmo, ostale stvari nas ne zanimajo," je dejal Xavi, ki je poudaril, da se ne boji za vzdušje v španski reprezentanci v prihodnje: "Vsi smo profesionalci. Zmagali smo na evropskem in svetovnem prvenstvu, kaj bi si lahko še želeli boljšega. Vzdušje je vedno odlično."

Polfinale, povratni tekmi, torek ob 20.45:
BARCELONA - REAL MADRID 2:0

Verjetni postavi:
Barcelona: Valdes; Alves, Mascherano, Pique, Puyol; Iniesta, Busquets, Xavi; Pedro, Messi, Villa.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo; Diarra, Xabi Alonso, Özil, di Maria, Ronaldo; Adebayor.

Sodnik: Frank de Bleeckere (Belgija)


Sreda ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - SCHALKE 2:0

Verjetni postavi:
Manchester United: van der Sar; Fabio, Vidić, Ferdinand, Evra; Valencia, Carrick, Scholes, Nani; Hernandez, Rooney.

Schalke: Neuer; Učida, Höwedes, Metzelder, Sarpei; Kluge, Papadopoulos, Farfan, Jurado; Edu, Raul.

Sodnik: Pedro Proenca (Portugalska)

Izida prvih tekem sta v odebeljenem tisku.

Finale bo 28. maja na Wembleyju.