Začelo se je novo reprezentančno obdobje pod vodstvom novega selektorja, a v njem, kot je poročala TV Slovenija, ne bo nogometaša RB Leipziga.

Kevin Kampl je v dresu Slovenije nazadnje igral 6. septembra ob domačem porazu proti Bolgariji (1:2). Foto: www.alesfevzer.com
Kevin Kampl je v dresu Slovenije nazadnje igral 6. septembra ob domačem porazu proti Bolgariji (1:2). Foto: www.alesfevzer.com

Ta se je že na začetku novembra odločil za reprezentančno upokojitev, a se je vse od Kekove umestitve na položaj konec novembra ugibalo, ali si bo morda premislil.

Kek je v Marbelli po tekmi Slovenije proti selekciji Kitajske do 25 let (2:2) novinarjema Televizije in Radia Slovenija Anžetu Bašlju in Boštjanu Janežiču razkril informacijo, kakšen je položaj v Nemčiji rojenega vezista: "Bili smo v stiku s Kevinom Kamplom. Njegova odločitev ostaja, njegovi osebni razlogi so takšni, da v tem trenutku oziroma zdaj ne vidi možnosti, da bi igral za slovensko reprezentanco. To spoštujem in absolutno zaupam tistim igralcem, ki imajo voljo in željo igrati za reprezentanco ter so pripravljeni za to dati vse."

Kek spoštuje Kamplovo odločitev

Prejšnji mesec je Kek na novoletnem sprejemu NZS-ja o primeru Kampl izjavil naslednje: "Mislim, da so to stvari, ki so se že dogajale v evropskem in svetovnem nogometu, to ni nobena slovenska noviteta. Seveda je v nekem trenutku nekdo razočaran ali se odzove na določen način. A nogomet so zmage in so porazi, treba pa je začeti in končati s pozitivno, odprto in čisto komunikacijo. Dokler se ne pogovorim z vsakim odkrito, nisem tisti, ki bi prekrižal kogar koli."