Benjamin Šeško Foto: Reuters
Benjamin Šeško Foto: Reuters

Nemci so kljub neugodnemu izidu s prve tekme dodobra zagrenili življenje Realu iz Madrida. Vsi se strinjajo, da so bili na Santiago Bernabeuu boljši tekmec, toda v zaključku niso bili dovolj zbrani. To je tudi eden izmed razlogov, da je bil Benjamin Šeško drugi najslabše ocenjeni igralec Leipziga, takoj za branilcem Castellom Lukebo.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

"Imeli smo lepe priložnosti in igrali smo res dobro. Na koncu nismo dosegli dovolj golov. Oni so zadeli dvakrat, mi enkrat. Seveda smo razočarani. Fantje so pokazali, da si želijo več, da želijo napredovati. Kakovostni smo na številnih položajih in dosegamo veliko golov v ligi. Morda nam v določenih trenutkih manjkajo izkušnje ali mirnost, ki izhaja iz izkušenj. Potrebuješ tudi malo sreče. Imeli smo občutek, da jih imamo nocoj. Čestitam Realu za napredovanje, a bi čestital tudi svojim igralcem. Priti sem z neugodnim izidom in igrati tako, kot smo mi v Madridu, je res nekaj neverjetnega," je povedal trener Leipziga Marco Rose.

Trener Reala Carlo Ancelotti je mnenja, da je Real padel predvsem zaradi psihološkega dejavnika. "Premalo intenzivnosti, premalo skrbi, kaj delamo narobe. Mislim, da je bil tu v veliki meri v igri psihološki vidik. Vse to se lahko zgodi v Ligi prvakov. Podobno smo igrali proti Chelseaju pred dvema letoma. Razlika nocoj je, da po mojem mnenju nismo bili blizu izpada. Leipzig je res dobra ekipa, a mi smo napredovali. Tudi v ligi imamo lepo prednost. Lahko smo samokritični, toda moramo biti tudi prizanesljivi," je povedal Ancelotti.

Sorodna novica Leipzig drago prodal svojo kožo na Bernabeuu

"Ob polčasu sem igralcem dejal, da hočem boljši presing po celotnem igrišču. Čutil sem, da igramo z zavoro vso tekmo. Bili smo počasni in smo premalo igrali proti golu, ko smo osvojili žogo. Moja ekipa ni bila na visokem nivoju nocoj, to moramo priznati in reči mea culpa. Edino, kar je pomembno, pa je to, da smo v četrtfinalu," je še dodal Ancelotti, ki je napovedal skorajšnjo vrnitev poškodovanih Thibauta Courtoisa in Ederja Militaa.

"Če smo popolnoma pošteni, nismo bili na nivoju ne v prvem ne v drugem polčasu. Niti ko smo povedli z 1:0. Njihov protinapad je bil res učinkovit in lep, zato smo lahko zadovoljni, da smo napredovali. Ko igra nasprotnik odlično, ti pa nisi v pravi dnevni formi, je treba priznati," je povedal branilec Madridčanov Nacho.

Pod plazom kritik se je znašel tudi sodnik Davide Massa, ki je v 54. minuti le z rumenim kartonom kaznoval Viniciusa Juniorja. Ta je s hrbta grdo podrl Willija Orbana in ga nato z rokami še prijel za vrat. "Sodniki nimajo poguma, da izključijo takšne zvezde. Vinicius me je zagrabil za vrat z obema rokama. Moral bi dobiti rdeči karton, to je nespoštovanje do napadenega," je povedal Orban. Da bi moral Brazilec predčasno z igrišča, so se strinjali tudi analitiki pri španskem časopisu As.