Branko Ilić (desno) je v tej sezoni že trikrat zatresel mrežo tudi v dresu Partizana.
Branko Ilić (desno) je v tej sezoni že trikrat zatresel mrežo tudi v dresu Partizana. "Mislim, da še nikjer nisem čutil večjega pritiska, saj moraš na vsaki tekmi zmagati. Zdaj so zamenjali trenerja (iz Voždovca je prišel Zoran Milinković), ker smo na zadnjih petih tekmah trikrat remizirali in se nam je Crvena zvezda približala na dve točki. Kakšen je finančni položaj? Izplačila malo zamujajo, a ni tako hudo. V klub so prišli novi ljudje in so rekli, da bodo poravnali te zadeve," je povedal 32-letni Ljubljančan. V Beogradu mora poskrbeti tudi za svoje tri otroke, zato nima veliko časa za druženje s kar številnimi slovenskimi nogometaši, ki letos igrajo v srbski prestolnici. Foto: www.alesfevzer.com
Katar priložnost za dokazovanje
Nogometna oddaja: gosta Prašnikar in Djuranović

Selektor Srečko Katanec bo precej premešal prvo postavo, saj ob Perzijski zaliv ni odpotovala peterica nogometašev, ki je bila v začetni enajsterici proti San Marinu. Med tistimi, ki jih v Dohi ne bo, je Milivoje Novaković, saj se je že v soboto zgodaj zjutraj odpravil nazaj na Japonsko. "Nova" poudarja, da s klubom in nogometno zvezo zelo dobro usklajuje obveznosti na obeh koncih sveta.

V petek ima klubsko tekmo
"Lahko bi podaljšal do ponedeljka, a mislim, da si tudi drugi mlajši igralci zaslužijo igrati. Že v petek imam novo tekmo s klubom in potrebujem nekaj časa, da pridem spet v normalen ritem. V Nagoji sem se znašel zelo dobro, gre za enega od treh največjih klubov na Japonskem. Za optimalne predstave sicer potrebujem še nekaj tekem. Nismo dobro začeli, a upamo, da bomo na koncu v boljšem položaju kot lani."

V japonskem prvenstvu so v novi sezoni odigrali šele tri kroge, Nagoja pa je do zdaj dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Lansko leto je končala na 10. mestu.

Do Japonske prišla tudi slika iz Planice
"Vsak dan znova sem vesel, da lahko stojim na igrišču in da sem zdrav. Veliko časa posvetim skrbi za telo, veliko hodim na terapije in regeneracije,"
o receptu za dobro pripravljenost pravi 35-letni Novaković, ki mu Euro 2016 predstavlja izjemen motiv. "Želimo si na evropsko prvenstvo, poskušali se bomo nanj uvrstiti neposredno. Niti ni pomembno, ali igram ali ne, pomembno je, da sem zraven. Junija želimo najprej vrniti za poraz Angliji. Nekaj smo se naučili od tistega uvodnega poraza v Estoniji, mogoče nas je naredil še močnejše. Vemo, da reprezentanca po navadi proti koncu kvalifikacij vedno igra bolje kot na začetku. Upam, da bomo še boljši in imeli še več želje po uspehu."

Čeprav je daleč od domovine, se je na Daljnem vzhodu v preteklih mesecih tudi sam navduševal nad dosežki slovenskih zimskih športnikov: "Spremljal sem prenose, do Japonske je prišla tudi slika iz Planice. Vse se da videti, Japonci so nenormalno navdušeni nad športom."

Tekma v Dohi se bo začela ob 18.00, prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju oziroma studijska oddaja pa že pol ure prej.


Po Iliću do gola še Brečko?

Novakovića je v petek še posebej razveselilo, da se je med strelce vpisalo kar šest različnih nogometašev. Nič nenavadnega, saj je končno našel družbo, potem ko je v letu 2014 sam poskrbel za vse slovenske gole.
V 57. nastopu za izbrano vrsto je prvega dočakal Branko Ilić. "Malo je bilo heca na moj račun, ker ga dolgo nisem dosegel. A tukaj je še moj dober prijatelj Brečko. Bomo videli, mogoče pa bo on zadel v Katarju," se je pošalil branilec Partizana.

Mišo Brečko z izjemo Samirja Handanovića na prvenec čaka najdlje od vseh nogometašev, ki so kdaj oblekli slovenski dres. Odigral je že 73 tekem. "Res nas čaka še povratna tekma v San Marinu, a še lepše bi bilo doseči gol proti Angliji ali kakšni podobni reprezentanci," je bil po visoki zmagi šaljivo razpoložen tudi član Kölna.

Kampl: Upam, da bo selektor pustil nekaj časa tako
Prav tako je zadovoljen z novinarji klepetal Kevin Kampl. "Srečen sem bil, ker sem lahko znova igral na položaju, ki ga imam najraje. Tu sem tri leta igral tudi v reprezentanci do 21 let. Všeč mi je, ko grem lahko po žogo, pa naprej in nazaj. Selektor me mogoče še ni velikokrat videl na tem položaju. Upam, da bo zdaj pustil nekaj časa tako," je z nasmeškom na ustih pripovedoval vezist Borussie, za katerega je Katanec po ne preveč uspešni predstavi v prvem polčasu oktobrske tekme proti Švici dejal, da ne bo več igral tako globoko na sredini vezne vrste kot povezovalec obrambe in napada. San Marino je bil morda vodilo, kako se jeseni zoperstaviti Estoniji in Litvi, težko pa je pričakovati, da bo Slovenija v takšni napadalni postavitvi igrala tudi proti Angliji in Švici. Katar ponuja priložnost za preizkus kakšne novosti.

Verjetna postava Slovenije
Oblak, Stojanović, Ilić, Krajnc, Brečko, Kurtić, Kampl, Verbič, Omladič, Struna, Berić

Katar priložnost za dokazovanje
Nogometna oddaja: gosta Prašnikar in Djuranović