Matjaž Kek se bo morda moral odpovedati Robertu Korenu. Foto: Reuters
Matjaž Kek se bo morda moral odpovedati Robertu Korenu. Foto: Reuters
Samir Handanović
Vprašljiv je tudi nastop Samirja Handanovića. Foto: Reuters
Konec marca bodo v Stožicah gostovali Italijani. Foto: Reuters

"Gre za prvi zbor v novem letu pred izredno pomembnima tekmama v nadaljevanju kvalifikacij. Zaradi februarskega termina tak zbor vedno nosi različna izhodišča posameznih igralcev, eni so že v tekmovalnem ritmu, drugi začenjajo priprave. Na seznamu so trije novinci, vratar Vid Belec ter branilca Siniša Andželković in Mitja Viler. Gre za to, da damo priložnost tudi nekaterim novincem,” je povedal Kek.

Priprava za Italijane in Severne Irce
Tekma z Albanijo, ki je bila nekaj časa vprašljiva zaradi nemirov v Tirani, je zadnja pred tekmama z Italijo in Severno Irsko. “Vemo, kakšno izhodišče imamo v samih kvalifikacijah, in zelo pomembno je, da vidimo, v kakšnem stanju so posamezni igralci, ter da poskušamo z dobro igro in dobrim rezultatom ustvariti pozitivno vzdušje pred marčevskim spektaklom v Stožicah. Februarski termin je pomemben tudi zato, ker se je končal prestopni rok in se bodo igralci lahko zopet popolnoma posvetili igrišču. Nekaj naših igralcev je bilo zelo vročih v tem prestopnem roku, ampak zdaj je to za njimi,” je povedal Kek.

Tirana popravni izpit za Gruzijo
V zadnji tekmi proti Gruziji v Kopru so Slovenci igrišče zapuščali s sklonjenimi glavami, zato je tekma z Albanijo priložnost, da se napake odpravijo: “Tekma v Tirani nam mora pokazati več kot tekma proti Gruziji, saj smo tam storili preveč napak. Ampak pomembno je, da se osredotočimo na igro in na pripravo, ki nam je že dosedaj prinesla pozitivne rezultate in navsezadnje nas pripeljala do 16. mesta na Fifini lestvici.”

Poškodbi Handanovića in Korena
Težave z mišico ima namreč prvi vratar Samir Handanović, bolečino v preponi pa je po včerajšnji tekmi začutil tudi kapetan Robert Koren. “Kar se tiče poškodb, ki bi lahko vplivale na spremembo tega seznama, ima težave z mišico Samir Handanovič, ki danes ne bo branil za Udinese, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako se bo ta poškodba odvijala. S Samirjem sva včeraj govorila in naredili bomo vse, da bi lahko v Tirani branil. Žal pa nas je danes presenetila tudi novica o težavah s prepono Korena, vendar kaj več v tem trenutku še ne morem povedati,” je pogovor zaključil Matjaž Kek. Sicer je že pred objavo izbora zaradi poškodbe iz kombinacij izpadel Haris Vučkić.

Vratarji: Jasmin Handanović (Empoli), Vid Belec (Crotone) in Samir Handanović (Udinese)

Obrambni igralci: Siniša Andželković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Chievo), Matej Mavrič Rožič (Superfund), Marko Šuler (Gent), Mitja Viler (Maribor)

Zvezni igralci: Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Wisla Krakow), Robert Koren (Hull City), Aleksander Radosavljevič (ADO Den Haag), Dalibor Stevanović (Vitesse), Armin Bačinovič (Palermo) in Josip Iličić (Palermo)

Napadalci: Zlatko Dedič (Bochum), Zlatan Ljubijankič (Gent), Tim Matavž (Groningen) in Milivoje Novakovič (Köln)