Nusmir Fajić (desno) je dosegel že 14. gol sezone. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nusmir Fajić (desno) je dosegel že 14. gol sezone. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bojan Prašnikar
Varovanci Bojana Prašnikarja so imeli proti Mariboru velike težave z učinkovitostjo, teh pa ni bilo konec niti na Fazaneriji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares
Marcos Tavares se je znova vpisal med mariborske strelce. Foto: Rene Gomolj
Maribor prepričljivo do nove zmage
Maruško in Radujko po zmagi Mure nad Olimpijo
Tretja zaporedna zmaga Luke Koper
Olimpija praznih rok tudi iz Fazanerije

25-letni napadalec je v prvem medsebojnem obračunu teh dveh nasprotnikov na Fazaneriji v 8. krogu (4:2) dosegel kar dva zadetka, tokrat pa edinega na tekmi. V 14. minuti tekme je svoj 14. zadetek sezone dosegel po dolgi podaji Matica Maruška v gostujoči kazenski prostor, Fajić pa je fantastično zaključil in žogo 's prve' poslal mimo nemočnega Elvisa Džafića. To je bil sicer že njegov šesti gol v spomladanskem delu sezone.

Olimpija v prvem polčasu podjetnejša, smola Vršiča
To je bil edini domači strel v okvir gostujočih vrat v prvem delu, Olimpija je poskušala šestkrat. Že v osmi minuti so zmaji dvakrat v razmiku nekaj sekund zapretili. Najprej se je izkazal Filip Draković, ki je ubranil odličen poskus Dareta Vršića z glavo po podaji Sretena Sretenovića. Nato pa je Dalibor Radujko po spuščeni žogi Nikole Nikezića s približno 22 metrov zatresel še prečko. Po zaostanku je v nadaljevanju s streloma z razdalje znova zapretil Vršič (29. in 46. minuta).

Prašnikar poskusil s tremi napadalci, a brez učinka
V drugem polčasu pričakovanega gostujočega naleta ni bilo od nikoder. Bojan Prašnikar je v zadnje pol ure poskusil še s tretjim napadalcem, Adnanom Bešićem, kar pa bistvenih sprememb ni prineslo. Najbolj vroče je bilo v 82. minuti, ko je z diagonalnim strelom zapretil Dejan Djermanović, a je žoga zletela tik mimo desne vratnice. Olimpija ima tako še naprej velike težave z učinkovitostjo, v sredo je klonila v derbiju proti Mariboru (1:2).

Mura bi ob koncu lahko dokončno zlomila tekmeca
Mura je znova zapretila ob koncu tekme. Najprej je neverjetno priložnost po napaki gostujoče obrambe zapravil Fajić, ko se je sam znašel pred Džafićem, nato je dvakrat nevarno z razdalje zapretil še Leon Horvat.

Curanović reševal Triglav vse do 71. minute
Luka Koper še tretjič v tej sezoni proti Triglavu ni le ostal nepremagan, ampak sploh ni dobil zadetka. Po dveh zmagah s 3:0 so tokrat slavili z 2:0 po golih v drugem polčasu, do takrat je Gorenjce reševal zelo razpoloženi vratar Darjan Curanović. Prvič je klonil v 71. minuti, ko je Bernard Stjepanović v kazenskem prostoru zrušil Milana Osterca, najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Ivica Guberac.

Le sedem minut pozneje so Primorci podvojili prednost. Matej Pučko se je sam znašel pred domačim kazenskim prostorom in z natančnim strelom ugnal nemočnega Curanovića.

Velikonja kaznoval napako Kotnika
Maribor je bil prepričljiv doma proti Celju (3:1), tako da so po novem spodrsljaju Olimpije le še korak od ubranitve naslova. Prednost na vrhu lestvice namreč znaša 18 točk. Mariborčani so četrto zmago v spomladanskem delu in skupno že 19. dosegli po zadetkih Etiena Velikonje, Gorana Cvijanovića in Marcosa Tavaresa. Mariborčani so v dvoboju s Celjani hitro upravičili vlogo favorita. Iz tako rekoč prve nevarnejše "akcije" so povedli. V 17. minuti je veliko napako napravil gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je dolgo okleval z izbijanjem žoge iz kazenskega prostora. Za to ga je kaznoval Etien Velikonja (ta se je komaj vrnil na igrišče, potem ko je moral štiri minute predtem zaradi udarca v obraz po zdravniško pomoč na rob zelenice), ki je stekel proti njemu. Kotnik je žogo odbil točno v mariborskega napadalca, od katerega se je odbila v mrežo.

Cvijanović kmalu po odmoru podvojil prednost
Kmalu po začetku drugega polčasa so Mariborčani podvojili prednost. Po podaji v kazenski prostor je bil v 47. minuti v gneči najspretnejši Goran Cvijanović, ki je zadel iz bližine. Le tri minute pozneje bi bilo lahko že 3:0, ko je Martin Milec od sredine igrišča prehitel vse gostujoče branilce, se znašel sam pred celjskim vratarjem in ga skušal premagati z lobom, ki pa ni bil dovolj natančen.

Tavares potrdil zmago
Popolno prevlado so domači kronali z novim zadetkom v 66. minuti. Matej Centrih je s prekrškom nad Mitjo Vilerjem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Marcos Tavares. Tekma je bila tako dokončno odločena, Marko Krajcer je v 89. minuti dosegel le še častni zadetek za Celjane, ko se je najbolje znašel v gneči pred Jasminom Handanovićem. Nato je dobro poskusil tudi Roman Bezjak, vendar je bil mariborski vratar zanesljiv.

Že včeraj je Rudar premagal Hit Gorico, Domžale - Nafta 0:0.

Prva liga si, 26. krog:
MURA 05
- OLIMPIJA 1:0 (1:0)
2.500; Fajić 14.

Mura 05: Draković, Cipot, Rep (90./Sreš), Bohar (73./Kouter), Horvat, Travner , Fajić, Janža, Jelić (85./Lotrič), Dodlek, Maruško .
Olimpija: Džafić, Kašnik, Jović, Djermanović , Fink , Nikezić (73./Škerjanc), Omladič (61./Bešić), Vršič, Radujko, Lovrečič (46./Božič), Sretenović.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


TRIGLAV - LUKA KOPER 0:2 (0:0)
Guberac 71./11-m, Pučko 78.

Triglav: Curanović, Zolić, Pokorn, Stjepanović, Romič (46./Šušteršič), Jelar, Sever, Koli (83./Levstek ), Đurić (78./ Ovčina), Đurković , Nazić.
Luka Koper: Hasić, Handanagić, Guberac, Brečević, Struna (87./Žibert), Marčeta (82./Aganović), Bagarić, Đukić , Palčič, Osterc (86./Bubanja), Pučko.

Sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota)


MARIBOR - CELJE 3:1 (1:0)
4.500; Velikonja 16., Cvijanovič 46., Tavares 65./11-m; Krajcer 88.

Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Rajčević, Viler, Milec (73./Stojanović), Filipović (80./Lesjak), Mertelj, Cvijanović, Volaš (60./Tavares), Velikonja.
Celje: M. Kotnik, Krajcer, Romih (69./Verbič), Kapić , Centrih , Medved, T. Kotnik, Krljanović (89./Kos), Vidmajer, Moćić (71./Žurej), Bezjak.

Sodnik: Darko Čeferin (Kranj)


DOMŽALE - NAFTA 0:0
400 gledalcev.

RUDAR - HIT GORICA 1:0 (1:0)
700; Stojnić 4.

Lestvica:                            
MARIBOR           26 19 4  3 59:28 61
OLIMPIJA          26 12 7  7 43:30 43
HIT GORICA        26 12 6  8 40:28 42
MURA 05           26 12 5  9 34:34 41
LUKA KOPER        26 10 7  9 35:29 37
RUDAR             26  9 7 10 41:37 34
DOMŽALE           26  9 5 12 32:41 32
CELJE             26  8 7 11 34:38 31
NAFTA             26  5 8 13 28:45 23
TRIGLAV           26  4 4 18 10:46 16
Maribor prepričljivo do nove zmage
Maruško in Radujko po zmagi Mure nad Olimpijo
Tretja zaporedna zmaga Luke Koper
Olimpija praznih rok tudi iz Fazanerije