Septembra so tekmo Domžale - Nafta dobili gostitelji z 2:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Septembra so tekmo Domžale - Nafta dobili gostitelji z 2:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Galešić
Goran Galešić v Velenju zaradi kartonov ne bo igral. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić je na jesenski tekmi v Fazaneriji proti Olimpiji dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Alen Krcić
Kako se bodo Alen Krcić in soigralci odrezali proti Kopru? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Damjan Romih
Damjan Romih je v sredo dobil lepo darilo za 40. rojstni dan - zmago svojih varovancev s 3:0. Foto: MMC RTV SLO

Prenos srečanja si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Dve tekmi 26. kroga Prve lige si bosta že danes, preostale tri pa v nedeljo.
26. KROG
Sobota ob 13.00:
DOMŽALE - NAFTA

Domžale po velikem preobratu v 16 minutah na Fazaneriji (3:4) lažje dihajo. Še posebej so bili v taboru lanskih podprvakov, kjer je Darko Birjukov premešal začetno enajsterico, zadovoljni z igro v prvem polčasu. "Moram priznati, da tri točke že dolgo niso tako "pasale" kot zdaj," je dejal Luka Elsner, ki je v Murski Soboti prevzel kapetanski trak od Daliborja Teinovića. Zmago jim je v sodnikovem podaljšku prinesel zadetek lani najboljšega strelca mladinske lige Liridona Osmanaja. Zaradi rdečega kartona bo tokrat manjkal Jaka Ihbeisheh, poleg Teinovića in Damirja Pekiča pa se v ekipo vračata tudi branilca Darko Zec in Ivan Knezović. Nafta je vse bolj prikovana na deveto mesto, spomladi je osvojila le točko.

Ob 17.00:
RUDAR - HIT GORICA

Tudi na Rudarjevem spomladanskem "računu" je zgolj točka. V torek so Velenjčani v Kopru prejeli dva zadetka, ko je moral zaradi želodčnih težav v slačilnico Denis Klinar. Poškodovani so Boštjan Jelečević, Elvis Bratanović, Aleš Jeseničnik in kapetan Rusmin Dedić, pod vprašajem pa je še nastop Klinarja, Luke Majcna in Mateja Podlogarja.
Novogoričani so neporaženi že pet tekem, na zadnjih dveh so zmagali. Bolje kot v sredo proti Nafti so igrali v soboto v Domžalah. Po dvakrat je na obeh srečanjih zadel Vito Plut, ki na lestvici strelcev s 14 zadetki zaostaja le še za Daretom Vršičem. Jeseni je Rudar v Velenju zmagal z 1:0, v Novi Gorici pa je bilo 2:2. "Knapi" so bili boljši tudi v četrtfinalu Pokala Hervis (2:1, 1:1). Pri gostih zaradi kartonov ne bo Gorana Galešića.

Nedelja ob 15.00:
MURA 05 - OLIMPIJA (prenos TVS 2/MMC)

To bo dvoboj "ranjenih levov", ki se borita za drugo mesto. Mura je po šestih zaporednih zmagah nazadnje dvakrat izgubila, Olimpija je klonila na derbiju proti Mariboru. V prvem delu prvenstva je na medsebojnih tekmah obakrat slavila domača ekipa (4:2, 3:1). Med junaki srečanja na Fazaneriji je bil Nusmir Fajić, ki je v spomladanskem delu dosegel že pet zadetkov, vse iz igre.
"Iz treh dolgih žog smo dobili tri zadetke in pri vseh teh treh smo imeli mi žogo in smo jo dali tekmecu. Podarili smo žoge nasprotnim igralcem,"
se je po sredini šokantni tekmi proti Domžalam (3:4) jezil trener Ante Šimundža, športni direktor Igor Celec pa je ostro zavrnil namigovanja o "prodani" tekmi. Olimpija, ki je bila proti Mariboru neučinkovita, bo znova brez poškodovanih Milana Anđelkovića in Saše Ranića. Dejan Đermanović je že proti vijoličastim igral od začetka. Kaznovan je Đorđe Ivelja.

TRIGLAV - LUKA KOPER

Kranjčani so se iz Celja, kjer so upali, da bi lahko ujeli priključek z moštvi pred njimi, vrnili potolčeni. Drugič zapored so dobili zadetek po strelu iz kota že na začetku tekme. "Mislim, da nas je po napornih tekmah ujela utrujenost. To je bila z naskokom najslabša tekma te pomladi. Pustili smo se pretepsti, nismo pokazali želje, taktično nismo izpolnjevali svojih nalog. Vsi smo igrali slabo, nekateri pa katastrofalno!" je bil iskren največji "umetnik" pri Triglavu Alen Krcić. A hitro dodal, da lahko s soigralci z gorenjsko trmo po Mariboru in Olimpiji v škripce spravijo tudi Koper. Kartone imata Lamin Diallo in Rok Dolžan. Pri gostih, ki so se z dvema zmagama vrnili v boj za Evropo, to velja za Damirja Hadžića.

Ob 17.00:
MARIBOR - CELJE

Maribor gre v štajerski derbi brez kaznovanega Agima Ibraimija, a na krilih velike zmage v Ljubljani. Na materinski dan bodo imele ženske prost vstop na stadion. Mladi Celjani spomladi še niso izgubili in bodo v Ljudskem vrtu igrali neobremenjeni. Manjkala bosta kaznovana Saša Bakarić in Sebastjan Gobec ter Makedonec Stefan Ristovski, ki si je v proti Triglavu (3:0) zlomil spodnjo čeljust in utrpel težji pretres možganov, zato je zanj sezona že končana.

Lestvica: 
MARIBOR 25 18 4 3 56:27 58 OLIMPIJA 25 12 7 6 43:29 43 HIT GORICA 25 12 6 7 40:27 42 MURA 05 25 11 5 9 33:34 38 LUKA KOPER 25 9 7 9 33:29 34 RUDAR 25 8 7 10 40:37 31 CELJE 25 8 7 10 33:35 31 DOMŽALE 25 9 4 12 32:41 31 NAFTA 25 5 7 13 28:45 22 TRIGLAV 25 4 4 17 10:44 16