NK Olimpija je na novinarski konferenci pregnala dvome o sredni tekmi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
NK Olimpija je na novinarski konferenci pregnala dvome o sredni tekmi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Mar tudi vratarji danes stavkajo? Novinarji smo morali pred vhodom v tiskovno središče čakati 15 minut, preden se je končno našel ključ. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kar 270 varnostikov na derbiju v Stožicah

"Varovanje bo takšno, kot ga zahteva upravna enota oz. policijska uprava. Ne s kletkami, kot je pisalo v medijih, ampak s pregradnimi ograjami, ki bodo ločile navijaške skupine tako na tribunah kot že pred stadionom," je na tiskovni konferenci, ki se je začela s 15-minutno zamudo (novinarsko središče je bilo zaprto, ključa pa nikjer), poudaril direktor kluba Luka Velepič.

Za red bo skrbelo 270 varnostnikov
Stroški varovanja bodo znašali 30 tisoč evrov. Na stadionu in ob njem bo 270 varnostnikov. Olimpijina želja je bila, da za ograje poskrbi upravitelj stadiona. Ker jim ta ni zagotovil, da bodo izpolnjeni vsi kriteriji za varno izvedbo tekme, je Olimpija v nedeljo začasno ustavila prodajo vstopnic za sredno tekmo.

Viole bodo morale pol ure pešačiti
Vse dileme so zdaj razrešene, za ustrezno varovanje bo poskrbelo vodstvo kluba ob pomoči Mestne občine Ljubljana, ki bo priskrbelo dodatne ograje. V prodaji bo 14 tisoč vstopnic. Na stadionu bo tudi 350 Viol, navijačev Maribora, ki bodo morali ob spremstvu policije peš od železniške postaje do Stožic.

V Stožicah še brez zmage
Trener Olimpije Dušan Kosič ne bo mogel računati na Sebastijana Cimerotiča, Ermina Rakoviča, Nika Omladiča in Joaa Gabriela da Silvo. Prepričan je, da je z vsemi manjkajočimi Olimpija boljša ekipa kot Maribor, kar seveda trenuten pogled na lestvico ne dokazuje, saj je Maribor pri vrhu, Olimpija na dnu. Na svojem stadionu Olimpija v tej sezoni DP-ja še ni zmagala.

Večni derbi je zgodba zase
"To je vedno posebna tekma, že kot igralec sem imel teden dni prej in teden kasneje posebne občutke. Mojih varovancev ni treba posebej motivirati, saj je že nasprotnik sam po sebi velik motiv," je povedal Kosič, ki bo na igrišče poslal podobno postavo kot na zadnji tekmi proti Hitu Gorici (0:0). Kosič se zaveda, da sta zgolj dve točki na zadnjih dveh tekmah premalo, je pa pohvalil svoje varovance za prizadevnost na treningih.

Kar 270 varnostikov na derbiju v Stožicah