Amedej Vetrih je končni izid postavil v 72. minuti. Foto: BoBo
Amedej Vetrih je končni izid postavil v 72. minuti. Foto: BoBo
Zlatko Zahovič in Denis Šme
Luka Zahović (levo) je dosegel deveti in deseti zadetek v tej sezoni. Foto: BoBo
Žiga Škoflek in Rudi Požeg Vancaš
Žiga Škoflek (levo) je bil z dvema zadetkoma junak Aluminijeve zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Dalibor Volaš
Dalibor Volaš je popeljal Celjane v vodstvo, a je z dvema zadetkoma preobrat zrežiral Žiga Škoflek. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki iz Kidričevega, Nove Gorice in Velenja
Spodrsljaj Maribora voda na mlin Olimpiji
Domžale spravile na kolena Maribor

Maribor je klonil prvič po 21. avgustu, neporažen je bil 14 krogov, na zadnjih sedmih tekmah pa ni prejel zadetka. Domžalčani, najučinkovitejša ekipa lige, so se po dveh tekmah brez danega zadetka vrnili na stare tire in jih dosegli tri.

Mariborčani so v 6. minuti povedli, potem ko je Luka Zahović zanesljivo izvedel 11-metrovko, ki jo je s prekrškom nad njim zakrivil Gaber Dobrovoljc. V 12. minuti je Jan Repas lepo podal z desne strani, v kazenskem prostoru pa je od branilcev pozabljeni Amedej Vetrih zadel z glavo za izenačenje.

Gostitelji so prišli v vodstvo v 32. minuti, ko je po kotu z desne strani streljal Repas, Jasminu Handanoviću je žogo zdrsnila pod telesom, na golovi črti pa jo je v mrežo pospravil Miha Blažič. V 43. minuti je Zahović po podaji Denisa Šmeja z volejem malce z desne strani kazenskega prostora mojstrsko zadel v bližnji zgornji kot domžalskih vrat za 2:2.

Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 61. minuti Roberto Ponis dosodil sporno 11-metrovko za Domžale (Šme naj bi igral z roko, a televizijski posnetek je pokazal, da ni). Izvedel jo je Slobodan Vuk, toda izkazal se je Handanović in strel obranil. Ustavil je tudi nevaren in močan strel z več kot 30 metrov Zenija Husmanija nekaj trenutkov pozneje.

V 72. minuti pa so gostitelji, ki so bili v teh trenutkih precej boljši tekmec, le povedli, potem ko je najprej s strelom z glavo Vuk zatresel prečko, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Vetrih, ki je zadel še drugič na tekmi in tretjič v sezoni. V 79. minuti so imele Domžale izjemno priložnost za 4:2, toda Žan Majer je povsem sam slabo streljal. Žogo je sicer poslal mimo Handanovića, še pred golovo črto pa jo je prestregel Rodrigo Defendi.

V 83. minuti je z desetih metrov neoviran grdo zgrešil Vuk, v 85. minuti pa so gosti zahtevali 11-metrovko, potem ko naj bi enega od domačih igralcev žoga v kazenskem prostoru zadela v roko, a se sodniška piščalka ni oglasila.

Škoflek dvakratni strelec ob preobratu
Aluminij je z zmago nad Celjem prekinil niz štirih porazov. Za Kidričane je to sploh prva zmaga v sedmih tekmah s Celjani. V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj enakovredni, tudi v posesti žoge in v strelih proti vratom. Oboji so imeli tudi po dve priložnosti. Po mirnem začetku drugega polčasa so Celjani v 60. minuti povedli, potem ko je po podaji Mateja Podlogarja z glavo zadel Dalibor Volaš. To je bil osmi Volašev zadetek v sezoni. Gledalci so sicer videli malo priložnosti, v 78. minuti pa so domači vendarle izpeljali napad, ki je prinesel izenačenje. Iz bližine je po podaji Milana Kocića z leve strani mrežo zatresel Žiga Škoflek in prekinil več kot šest tekem trajajočo strelsko sušo gostiteljev.

V 85. minuti so imeli Celjani izjemno priložnost. Po lepi Volaševi podaji je Podlogar prišel sam pred Luko Janžekovića, ga obšel, a nato zadel prečko. Ko je že kazalo na neodločen izid, pa je globoko v sodniškem dodatku Škoflek ob neodločni in nezbrani celjski obrambi iz bližine dosegel še drugi zadetek na tekmi in tako poskrbel za domačo zmago.

Rezervist Kotnik rešil točko
V Novi Gorici so bili gostitelji na začetku nevarnejši, v 24. minuti je Miran Burgić zapravil veliko priložnost, ko je iz bližine zgrešil cilj po podaji Janija Curka. Kazen je sledila hitro. Najprej se je v 29. minuti Matija Boben preveč poigraval v kazenskem prostoru in izgubil žogo, do strela z roba kazenskega prostora je prišel Domen Jugovar, izkazal pa se je Grega Sorčan, ki je žogo odbil v kot. Tega je izvedel Filip Janković in pred vrati našel povsem osamljenega Tina Karamatića, ki je z glavo zadel za 0:1.

Do konca polčasa sta nevarneje streljala še Janković s prostega strela v 40. minuti in Rifet Kapić z roba kazenskega prostora v 41. minuti, obakrat sta vratarja dobro posredovala.

V drugem polčasu je Gorica vse bolj pritiskala in v 80. minuti izenačila, ko je po Kapićevi podaji z glavo zadel rezervist Andrej Kotnik. Novogoričani so bili blizu zmage v 89. minuti, ko je z glavo streljal Bede Osuji, a se je izkazal Aljaž Ivačič. Na drugi strani je v zadnji, tretji minuti sodniškega dodatka Marko Nunić že premagal Sorčana, toda zgrešil cilj.
Rudar izenačil po zaostanku z 0:2
V Velenju so Koprčani z dvema zadetkoma Luke Vekića hitro povedli z 0:2, a so gostitelji še v prvem polčasu izenačili. Vekić, ki je odločil tekmo prejšnji teden proti Aluminiju, je v 3. minuti prvič zadel po podaji Marka Krivičića za hrbet velenjskih branilcev, v 20. pa še po odbiti žogi po vratnici Couraga Pekusona.

Devet minut pozneje je John Mary znižal zaostanek, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo po podaji Dominika Glavine. Mary je postavil tudi končni izid, ko je v 40. minuti še enkrat zatresel mrežo iz bližine. V drugem polčasu se kljub priložnostim na obeh straneh izid ni več spremenil.


21. krog:
ALUMINIJ - CELJE 2:1 (0:0)
200; Škoflek 78., 92.; Volaš 60.

Aluminij: Janžeković, Vezjak, Cvek, Zeba, Kocić, Škoflek, Vrbanec , Krljanović, Tahiraj ( 79./Rebernik), Kramer ( 66./T. Petrović), D. Petrović ( 90./Rogina).

Celje: Kotnik, Glavaš , Džinić, D, Hadžić, Čirjak , Pungaršek, Cvijanović, Podlogar, Rahmanović ( 54./I. Hadžić), Požeg Vancaš, Volaš.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)



GORICA - KALCER RADOMLJE 1:1 (0:1)
250; Kotnik 80.; Karamatić 30.

Gorica: Sorčan, Curk , Boben, Jogan, Škarabot , Kapić, Grudina, Nagode ( 46./Osuji), Žigon ( 70./Kotnik), Arčon ( 55./Kolenc), Burgić.

Radomlje: Ivačič, Jazbec ( 82./Marinšek), Karamatić, Zukić, Lidjan , Balić, Barukčič, Jugovar , Janković ( 78./Gajić), Cerar ( 85./Kovjenić), Nunić.

Sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)



RUDAR - LUKA KOPER 2:2 (2:2)
120; Mary 29., 41.; Vekić 3., 20.

Rudar:
Ristić, Iharoš, Grgić, Kašnik, Mužek, Bolha , Grbić ( 90./Billong), Trifković ( 83./Lotrič), Glavina, Vručina, Mary ( 90./Bokalič).

Luka Koper: Antolović, Opara, Paljk ( 81./Sever), Pranjić, Andrejašič, Teijo, Krivičić, Kokorović, Belima , Pekuson, Vekić.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



DOMŽALE
- MARIBOR 3:2 (2:2)
1.700; Vetrih 12., 72., Blažič 32.; Zahović 6./11-m, 43.
Handanović (Maribor) je v 61. minuti ubranil 11-metrovko Vuku.

Domžale: Milić, Rom, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani, Repas ( 90./Halilović), Alvir, Vetrih, Matjašič ( 75./Majer), Vuk ( 87./Bratanović).

Maribor:
Handanović, Šme , Šuler , Defendi, Janža, Pihler ( 68./Mertelj), Vrhovec ( 77./Omoregie), Sallalich, Vršič, Tavares ( 69./Hotić), Zahović.

Sodnik:
Roberto Ponis (Koper)

Nedelja ob 16.55:
OLIMPIJA - KRŠKO

Lestvica:
MARIBOR           21 14 4  3  42:15  46
OLIMPIJA          20 14 3  3  33:14  45
DOMŽALE           21 12 3  6  45:22  39
GORICA            21  7 7  7  24:24  28
CELJE             21  8 3 10  25:25  27
LUKA KOPER        21  7 6  8  20:26  27
RUDAR             21  6 7  8  27:28  25
KRŠKO             20  4 9  7  19:30  21
ALUMINIJ          21  4 6 11  15:33  18
KALCER RADOMLJE   21  1 6 14  16:49   9

Zadetki iz Kidričevega, Nove Gorice in Velenja
Spodrsljaj Maribora voda na mlin Olimpiji
Domžale spravile na kolena Maribor