Milenko Ačimovič je za slovensko izbrano vrsto zbral 73 nastopov. Foto: EPA
Milenko Ačimovič je za slovensko izbrano vrsto zbral 73 nastopov. Foto: EPA
Ačimovič obesil kopačke na klin
Vrhunci kariere Mileta Ačimoviča

Nekdanji slovenski reprezentant je športno pot začel v Ljubljani, igral za Olimpijo, beograjsko Crveno zvezdo, londonski Tottenham, francoski Lille, arabski Al Ittihad, nato pa se je preselil v Austrio.

V prispevku na desni strani, ki je nastal že pred časom, si oglejte vrhunce kariere Mileta Ačimoviča in gol s sredine igrišča ob originalnem komentarju Andreja Stareta.

Sodeloval na Euru 2000 in SP-ju 2002
Bil je član zlate generacije slovenske reprezentance, zbrane okrog Zlatka Zahoviča, s katero se je uvrstil na prvo veliko tekmovanje slovenske izbrane vrste, evropsko prvenstvo 2000 v Belgiji in na Nizozemskem, dve leti pozneje pa še na svetovno prvenstvo, ki sta ga gostili Japonska in Južna Koreja.

Nepozaben gol s sredine igrišča
V državni reprezentanci je odigral 73 tekem in dosegel 13 zadetkov, tudi nepozaben gol s sredine igrišča v dodatnih kvalifikacijah leta 1999 za zmago z 2:1 nad Ukrajino. Ačimovič je dosegel gol tudi na SP-ju 2002 proti Paragvaju (1:3).

Na seznamu poškodovanih že pol leta
Po zadnji seriji poškodb, 33-letni Ačimovič je bil odsoten že pol leta, se je nogometaš odločil končati športno pot. Reprezentančno kariero je končal že avgusta 2007. Marca istega leta je slovenski dres zadnjič oblekel na tekmi proti Nizozemski, še vedno pa je peti najboljši strelec slovenske izbrane vrste.

Zadetek proti Ukrajini, dodatne kvalifikacije za Euro 2000 (13. 11. 1999):

Zadetek proti Rusiji, kvalifikacije za SP 2002 (1. 9. 2001):


Zadetek proti Romuniji, dodatne kvalifikacije za SP 2002 (10. 11. 2001):


Ačimovič obesil kopačke na klin
Vrhunci kariere Mileta Ačimoviča