Radamel Falcao je bil znova junak na stadionu Vicente Calderon. Foto: EPA
Radamel Falcao je bil znova junak na stadionu Vicente Calderon. Foto: EPA
Jonas
Jonas je tik pred odmorom dosegel prvi gol za Valencio. Foto: EPA
Diego Capel
Diego Capel je s podajo in golom zrežiral preobrat v Lizboni. Foto: EPA
Tiger Falcao znova grizel

V Madridu so gostitelji začeli precej bolje in v 18. minuti tudi povedli. Arda Turan je preigral Adila Ramija in podal pred vrata, kjer je Falcao z glavo zatresel mrežo. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je po kotu Rami z glavo podaljšal do Jonasa, ki je lepo izkoristil zaspalo obrambo Madridčanov in z levico izid poravnal.
Sijajen gol Falcaa
Gledalci so se na stadionu Vicente Calderon v drugem delu hitro znova veselili. Po podaji Diega s prostega strela je Joao Miranda je v 49. minuti z glavo s petih metrov zadel za 2:1. Pet minut kasneje je veliko napako Mehmeta Topala izkoristil Adrian Lopez. V 78. minuti se je spet izkazal Falcao. Prodrl je po desni strani, preigral Jeremyja Mathieuja in Victorja Ruiza, ter potegnil v sredino, nato pa z 18 metrov z levico velemojstrsko poslal žogo pod prečko za 4:1.
Na stadionu je 40.000 gledalcev že slavilo z mehiškim valom. V sodnikovem podaljšku je visok poraz gostov z glavo omilil Ricardo Costa, s kota je podal Tino Costa.

Močan strel Capela za zmago Sportinga
Na drugi tekmi je Sporting v Lizboni premagal Athletic iz Bilbaa z 2:1. Portugalci so zaostajali z 0:1, nato pa v zadnje četrt ure prišli do preobrata.
Baski so na stadionu Jose Alvalade povedli v 54. minuti srečanja, ko je bil z levico uspešen branilec Jon Aurtenetxe. V 76. minuti je izid z glavo poravnal Emiliano Insua po podaji Diega Capela. Štiri minute zatem je za veselje gostiteljev poskrbel Diego Capel z izjemnim strelom z levico, žoga je šla v mrežo tik ob vratnici.

Polfinale, prvi tekmi:
ATLETICO MADRID - VALENCIA 4:2 (1:1)
40.000; Falcao 18., 78., Miranda 49., Lopez 54.; Jonas 45., R. Costa 94.

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Alvaro Dominguez , Filipe, Mario Suarez, Gabi, Arda Turan ( 81./Tiago), Diego ( 88./Perea), Adrian ( 90./Salvio), Falcao.

Valencia: Diego Alves , Ricardo Costa, Rami, Victor Ruiz, Mathieu, Topal, Tino Costa, Feghouli ( 72./Canales), Jordi Alba ( 72./Piatti), Soldado, Jonas ( 79./Aduriz).

Sodnik: Craig Thomson (Škotska)


SPORTING LIZBONA - ATHLETIC BILBAO 2:1 (0:0)
37.268; Insua 76., Capel 80.; Aurtenetxe 54.

Sporting Lizbona:
Rui Patricio, Joao Pereira , Anderson Polga, Xandao, Insua, Daniel Carrico ( 68./Carrillo), André Martins ( 76./Diego Rubio), Schaars, Izmajlov , Capel ( 84./Pereirinha), van Wolfswinkel.

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe, Iturraspe , de Marcos , Ander ( 73./San Jose), Susaeta ( 85./Inigo Perez), Iker Muniain, Llorente ( 88./Toquero).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)


Povratni tekmi bosta 26. aprila. Finale bo 9. maja v Bukarešti.

Tiger Falcao znova grizel