Nogometaši Gorice bodo imeli na povratnem srečanju lepo prednost. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Nogometaši Gorice bodo imeli na povratnem srečanju lepo prednost. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Koprčani v pokalu vrnili Kranjčanom
Goli četrtfinala slovenskega pokala

Zmage so se veselili tudi nogometaši Celja, ki so z 2:0 doma premagali drugoligaša Dravinjo. Oba zadetka je dosegel Benjamin Verbič. Ta je mrežo zatresel že v 2. minuti, ko je bil uspešen s prostega strela.

Končni izid je postavil v sodnikovem podaljšku, ko je sprožil z razdalje, žoga pa se je nato odbila od gostujočega branilca in pristala za hrbtom vratarja Aleksa Urha.

Ponovitev finala iz sezone 2001/02
Z Goričani je v sredo sodelovanje do leta 2015 podaljšal Dejan Žigon, s sedmimi goli skupaj z Robertom Kurežem (Aluminij) najboljši strelec Prve lige, ki je zaupanje novogoriškega kluba z zadetkom povrnil že v uvodnih minutah srečanja. Vodstvo je tik pred odmorom podvojil Amedej Vetrih. V osmi minuti nadaljevanja je zaostanek Aluminija prepolovil Gregor Režonja, ekipa s Kidričevega je vse do konca lovila priključek, a je ostalo pri minimalni zmagi gostov, ki so nazadnje v finalu Pokala Slovenije igrali v sezoni 2004/05, ko je bil z 1:0 po golu Almirja Sulejmanovića boljši celjski CMC Publikum. Goričani so bili nazadnje pokalni zmagovalci leta 2002, ko so v finalu ugnali prav Aluminij.

V Kranju so Triglavani dolgo časa odbijali vse napade Koprčanov, ki pa so prek zadetka Ivana Brečevića vknjižili minimalno zmago. Hrvat je gol iz bliskovitega protinapada zadel osem minut po vstopu v igro.

Pokal Slovenije, četrtfinale:
ALUMINIJ - GORICA 1:2 (0:2)
Režonja 53.; Žigon 2., Vetrih 44.

Aluminij: Murko, Topolovec, Spahić (54./Rešek), Jeleč, Kašnik, Kurež, Bešić (62./Žagar), Drevenšek, Brezovački, Bingo, Pečovnik (46./Režonja).

Gorica: Simčič, Kadrija, Vetrih, Širok, K. Jogan (79./Bremec), Žigon (89./Celcer), Mbida, Praprotnik (66./Pavič), Mevlja, Gregorič, A. Jogan.

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


TRIGLAV - LUKA KOPER 0:1 (0:0)
Brečević 76.

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Klemenčič, Jelar, Đurković (65./Šujica), Brajič (84./Kongnyuy), M. Poplatnik, Pokorn, Stojnić, Bubanja (65./A. Poplatnik).

Luka Koper: Nenezić, Perger, Hadžić, Rožič Mavrič, Đukić, Čovilo, Guberac, Žibert (68./Brečević), Teixeira, Majcen (76./Popović), Palčič (55./Pučko).

Sodnik: Dejan Balažič (Šmarje - Sap)


CELJE - DRAVINJA 2:0 (1:0)
Verbič 2., 91.

Celje: Kotnik, Gobec, Centrih, Krajcer, Korošec, Kolsi (46./Vrhovec), Tomažič Šeruga, Invanović (69./Bilali), Plesec, Bajde (74./Cebara), Verbič.

Dravinja: Urh, Čerenak, Boljanović, Čander, Zukić, Klokočovnik, Černec, Pristovnik, Štante, Gosak (69./Hribernik), Kotnik (87./Čakš).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


Preloženo:
OLIMPIJA - ZAVRČ/MARIBOR

Povratne tekme bodo 31. oktobra.

Koprčani v pokalu vrnili Kranjčanom
Goli četrtfinala slovenskega pokala