Marcos Tavares in Zoran Pavlovič sta poskrbela za vse tri mariborske zadetke. Foto: EPA
Marcos Tavares in Zoran Pavlovič sta poskrbela za vse tri mariborske zadetke. Foto: EPA
Izjemno izhodišče Maribora

Proti gruzijskemu prvaku so v Ljudskem vrtu prejšnji teden večji del tekme igrali zelo dobro, na državnem prvenstvu pa pri dveh porazih niso dosegli niti gola.

Zahovič je ravnal pravilno
Vedelo se je samo to, da ima Maribor v svojih vrstah odličnega napadalca Brazilca Marcosa Tavaresa. Zabil je dva gola. 25-letnega nogometaša iz Porta Alegreja, ki je bil najboljši igralec naše pretekle sezone, športni direktor Zlatko Zahovič za milijon evrov odškodnine ni želel prodati romunskemu prvaku Unirei.

Maribor vodijo strokovnjaki z izkušnjami
Pred sinočnjo tekmo je bilo tudi jasno, da so Mariborčani dobro analizirali igro 12-kratnega švicarskega prvaka. Na delu jih je, na prav tako neuspešnem domačem prvenstvu spremljal pomočnik trenerja Ante Šimundža. Zelo dobro je, da nezrelo in mlado mariborsko moštvo vodijo omenjeni strokovnjaki, ki imajo bogate izkušnje.

Pavlovič obstreljeval nerazpoloženega vratarja
Tudi v domovino se je sinoči dalo čutiti, da je premetenec Zahovič med odmorom naročil kapetanu Zoranu Pavloviču (skupaj sta v slovenski reprezentanci igrala na evropskem in na svetovnem prvenstvu), naj obstreljuje tako nerazpoloženega vratarja, kot je bil sinoči Italijan Andrea Guateli. Pavlovič ga je nato premagal kar neposredno s strelom iz kota, mariborski kapetan je nato zgrešil iz 11-metrovke.

Sanje tako blizu in tako daleč
Zürichov letni proračun je 15 miljonov evrov; mariborski približno le 15 odstotkov le-tega. Maribor je na tekmah slovenskih in švicarskih klubov v Evropi dosegel prvo zmago. Prihodnji teden bo imel osemkratni slovenski prvak na tekmi v Ljudskem vrtu zelo lepo izhodišče. Tudi ob morebitnem porazu z nizkim rezultatom bi vijoličasti igrali najmanj v skupinskem delu Evropske lige in se že začeli spogledovati (v praksi z nerealno) uvrstitvijo v Ligo prvakov. Maribor, ki si pridno in uspešno nabira izkušnje, je hkrati blizu in daleč evropskim sanjam.

Izjemno izhodišče Maribora