Nogomet
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Jerome Valcke in Ronaldo
Jerome Valcke v družbi z brazilsko nogometno legendo Ronaldom. Foto: EPA

Video: Na Soccerexu tudi o tehnologiji v nogometu

Svetovno prvenstvo bo gostilo 12 brazilskih mest
27. november 2012 ob 18:42
Rio de Janeiro - MMC RTV SLO

Na nogometni konferenci v Riu de Janeiru sta se med drugim predstavili podjetji, ki razvijata tehnologijo, s katero v prihodnosti naj ne bi več dvomili, ali je žoga prešla golovo črto ali ne.

Nove tehnološke pripomočke bodo prvič uradno uporabili že prihodnji mesec na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem.

Odbor za pravila pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) je julija odobril uporabo petih sodnikov ter uvedbo tehnologije sokoljega očesa in sistema inteligentnega gola.

17.000 sob in stadion za 45.000 gledalcev
Na konferenci Soccerex je o pripravah na svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji govoril tudi generalni sekretar Fife Jerome Valcke. Francoz je znova opozoril, da dela v povezavi z infrastrukturo (prenova letališč, izboljšave javnega prometa in gradnja hotelov) nekoliko zamujajo. Za eno izmed mest, ki ga ni želel imenovati, je Valcke dejal, da ima "17.000 hotelskih sob in stadion za 45.000 gledalcev".

Svetovno prvenstvo 2014 bo gostilo 12 brazilskih mest. Šest jih bo prihodnje leto generalko doživelo ob Pokalu konfederacij.

VIDEO
Predstavljena nogometna gol-tehnologija
M. R.
Prijavi napako
Komentarji
cricka
# 27.11.2012 ob 19:17
Tehnologijo je enostavno treba vpeljat v nogomet, ker so sodniske napake pac prepogoste in imajo prevelik vpliv an rezultat.
iowa
# 27.11.2012 ob 22:39
ja je že cajt da se kaj zrihta. že vsaj 6 let nekaj govorijo, nardijo pa nič. pa tiste sodnike za golom lahko stran dajo, al jim pa vsaj razložijo, zakaj so tam in kaj morjo delat
mušica
# 27.11.2012 ob 20:50
Tehnologija bo prej ali slej prisotna v nogometu.Če ne danes pa čez sto let ,to je dejstvo.
marialorca
# 27.11.2012 ob 20:13
AHA - "ljubitelji" radarjev --- DA ali NE --- istočasno pa se ne vprašamo, ali se strinjamo, če nam ČIP pove kdaj smo stopili v D.O. in kdaj smo jo zapustili --- ja --- za "ludeke" je to nujno --- žoga pa nam naj še naprej da možnost FLANCANJA, če JE ali če NI .... Sem za elekroniko GOL, kot jo ima NHL ... kaj bi se pričkali preko sodnikove odločitve in TAUŽNT novinarskih posnetkov --- pišuka --- pa saj tehnologija napreduje ... ŠE NOGOMETAŠEM ČIP V KOPAČKO, DA SE VE, ČE JE OFFSIDE ALI NE, ali pa ukinitev offside ...
favory
# 28.11.2012 ob 21:45
O Bog....pa kakšno izumljanje tople vode se gredo? Samo kamero postaviš nad golom, pa je. Kot pri hokeju...jaka muda neka! saj ni treba na vseh tekmah, samo na uradnih meddržavnih, ligi prvakov, ligi Evropa, pa lahko še na prvih ligah, pa je. Jebenti..če so lahko reflektorje postavili skoraj povsod, pa bi lahko tudi dve jebeni kameri obesili nad golom.....in četrti sodnik naj pogleda in odloči. Ne pa da rabiš še dva sodnika za golom, ki ne vidita skoraj nič..kot smo že videli.
jackm8
# 27.11.2012 ob 20:07
Pa naj že pozabijo ta trapasta in draga tehnološka skropucala, ki pridejo v poštev enkrat na desetletje in namesto tega poleg četrtega sodnika postavijo tv sprejemnik.
Svetovno prvenstvo v nogometu
link
Popolno zaupanje Fife v varnostne ukrepe za SP v Rusiji
4
6. marec 2018 ob 13:56 Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ima popolno zaupanje v ruske varnostne ukrepe na svetovnem prvenstvu, ki bo junija in julija v Rusiji.
Več novic ...
Kazalo